Main Content

OFICIÁLNE: Dôležité oznámenie Manchestru United: Solskjaer podpísal 3-ročný kontrakt!

štvrtok, 28. marec 2019 10:27 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: Instagram

Manchester 28. marca (TASR) - Ole Gunnar Solskjaer trénersky povedie futbalistov Manchestru United aj v nasledujúcich troch rokoch. Vedenie anglického klubu ho vo štvrtok povýšilo z funkcie dočasného kouča, ktorú zastával od decembrového odchodu Joseho Mourinha, a uzavrelo s ním trvalú zmluvu.

Štyridsaťšesťročný Nór vyhral prvých osem stretnutí na lavičke United, momentálne má v najvyššej anglickej súťaži bilanciu štrnásť víťazstiev, dve remízy a tri prehry. Manchester sa vrátil do boja o prvú štvorku, na piatom mieste zaostáva o dva body za londýnskym Arsenalom a o tri za Tottenhamom Hotspur. Solsjkaer navyše doviedol svojich zverencov do štvrťfinále Ligy majstrov.

"Od prvého dňa som sa v tomto klube cítil špeciálne. Bola česť obliekať si jeho dres a začať v ňom moju trénerskú dráhu. Uplynulé mesiace boli fantastická skúsenosť a ďakujem všetkým koučom, hráčom a členom realizačného tímu za doterajšiu odvedenú prácu. O tomto poste som vždy sníval a som neskutočne nadšený, že mám šancu viesť klub v dlhodobom horizonte. Dúfam, že našim fanúšikom prinesiem úspechy," povedal Solskjaer na oficiálnej stránke "červených diablov".

Na Old Trafford prežil bohatú hráčsku kariéru, počas ktorej v rokoch 1996 až 2007 strelil 126 gólov v 366 zápasoch. Rezervné mužstvo Man Utd mal na starosti do konca roka 2010. S Cardiffom City síce zostúpil v roku 2014 z Premier League, ale darilo sa mu na lavičke FK Molde v rodnej krajine, kde mal pred návratom do Manchestru platný kontrakt do roku 2021.

"Od decembra hovoria za Oleho výsledky a výkony, no nielen tie. Dodáva nám hráčske i trénerské skúsenosti a odhodlanie dávať šancu mladým futbalistom. Vníma kultúru nášho klubu, to všetko sú dôvody, prečo je správny kandidát. Chcem sa poďakovať Olemu a celému realizačnému tímu za doterajšiu robotu a gratulujem mu k zaslúženému menovaniu. Fanúšikovia aj celý klub stoja za ním, dovedie nás tam, kde budeme budovať novú kapitolu našej histórie," vyhlásil výkonný podpredseda Man Utd Ed Woodward.