Main Content

Pogba podporil Solskjaera: Mám s ním skvelý vzťah

štvrtok, 21. marec 2019 13:17 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Paul Pogba v nedávnom rozhovore vyjadril jasnú podporu trénerovi Solskjaerovi, ktorého budúcnosť v Manchestri United nie je ešte stále vyriešená. 

Francúzsky reprezentačný stredopoliar sa pod novým trénerom teší fantastickej forme, o akej sa mu pod Mourinhnom mohlo len snívať. Pogba, ktorý mal byť jedným z hráčov naklonených k výpovedi portugalského kouča, tak od decembra 2018 hrá v totálnej pohode a do hry významne prispieva nielen gólmi či asistenciami. Zatiaľ čo pod vedením Joseho Mourinha boli „Red Devils“ právom kritizovaní a zosmiešňovaní, Ole Gunnar Solskjaer dokázal zvrátiť situáciu v klubový prospech. Najhorší vstup do sezóny za 28 rokov spôsobený Mourinhom je tak zamietnutý pod kobercom a United sa snažia o čo najlepšie ukončenie sezóny. 

Oleho vplyv dokazuje aj skutočnosť, že United pod ním prehrali až v dvanástom zápase a od decembra boli v Premier League porazení len jeden jediný raz. V odvete Ligy majstrov tiež  vrátili domácu prehru s PSG a postúpili do štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže. Nórsky kouč, ktorý sa Manchestru ujal len na dočasnej báze, však prekvapil a za jeho zotrvaním sú okrem fanúšikov aj samotní hráči. „Je jasné, že chceme aby tu ostal. Výsledky sú dobré a mám s ním skvelý vzťah. Rovnako má on skvelý vzťah s celým kádrom. Keď je hráč v dobrej forme a šťastný, chce tak pochopiteľne zotrvať čo najdlhšie. Ole si to zaslúži, pozná klub a všetko okolo neho. Je to skvelý tréner a vrátil nám sebavedomie“ načal podpornú reč pre nórskeho bývalého hráča Manchestru United hviezdny Paul Pogba. 

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: YouTube

Manchester United má teda pod Solskjaerom nabehnuté na pomerne úspešné ukončenie sezóny, no boj o prvú štvorku Premier League bude ešte veľmi náročný, pričom nemenej zložité budú boje „Red Devils“ o postup so semifinále Ligy majstrov cez favorizovanú Barcelonu. Na otázku, prečo musel portugalský lodivod opustiť United kvôli katastrofálnej forme, odpovedal Pogba diplomaticky: „Možno sme stratili sebavedomie a motiváciu a možno sa to môžu aj ostatné veci, ktoré neboli podľa predstáv.“