Main Content

Medzi dvojicu Végh-Vémola vstupuje ďalšie eso

nedeľa, 17. marec 2019 09:00 | Autor: Marek Ďaďo

Végh vs. Vémola
Végh vs. Vémola | zdroj: Instagram

Včera sa odohral prvý veľký československý MMA turnaj v tomto roku. Ako to už býva zvykom, dozvedeli sme sa dátum ďalšieho podujatia, pričom nám organizátori dali aj pár mien, ktoré sa na štadióne Ondreja Nepelu predstavia. Ako iste tušíte, na hlavnej karte by nemal chýbať ani Attila Végh, ktorý počas včerajška spoznal meno možného vyzývateľa.

Počas galavečera bolo na obrazovkách vypredanej Ostravar Arény premietané video, ktoré promovalo nadchádzajúci veľký turnaj Oktagon 12. Ten by sa mal uskutočniť  8. júna v Bratislave na zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Prvé z ohlásených tvárí, ktoré sa podujatia zúčastnia sú Veronika Rodová, obľúbenec Gábor Boráros a v neposlednom rade Attila Végh.

Predposledný zápas večera patril dvojici Miloš Petrášek a Jeremy Kimball. Druhý menovaný zvládol odvetu a v pozápasovom rozhovore si vypýtal titulový duel proti komukoľvek, kto oň bude chcieť súperiť. To okamžite využili promotéri, ktorí sa priamo v oktagone na toto stretnutie opýtali Attilu. 

Végh na odpoveď nenechal dlho čakať, nakoľko bol v trénerskom tíme Miloša Petráška. Okrem iného uviedol, že na zápas pristane, pretože chce pomstiť svojho zverenca. Máme tak zarobené na ďalší kvalitný duel, ktorý by sa mohol uskutočniť práve na Oktagone 12. 

Všetko sa ale zmenilo na pozápasovej konferencii, kde promotéri povedali, že sa s Kimballom o možnom titulovom zápase bavili už predtým a v úvahu prichádzal iba Attila Végh. Jeremy však vravel, že chcel bojovať s tým druhým, čím myslel Karlosa Vémolu. „Terminátor“ však obyčajne nastupuje o jednu váhovú divíziu nižšie a práve preto bol za účastníka zápasu ihneď pasovaný „Pumukli“. 

Výraz „ten druhý“ sa asi nezapáčil prisediacemu Vémolovi a svojmu americkému „kolegovi“ povedal, že by ho také stretnutie zaujímalo až vtedy, keď by porazil Attilu. Bohužiaľ, ukázalo sa, že Kimball sa júnového podujatia zúčastniť nemôže, pretože už má dlhodobo zajednanú dovolenku. 

Vémola s Kimballom sa ďalej bavili o čase stretnutia. Kimball sa opýtal: „Prečo nemôžeš bojovať s Attilom v júni a potom by sme sa stretli v novembri?“ Vémola nezostal svojej povesti nič dlžný a kontroval slovami: „Pretože Atiila na mňa nie je pripravený. A ani ty.“ Nasledovali podpichovačky a dvíhanie si ega na tom, koľko zápasov odbojovali v UFC, či iných organizáciách. Toto jednoducho muselo baviť. 

Vémola si o malú chvíľu ešte rýpol do Amerického zápasníka. „Ja si myslím, že sme si s Ondřejom Novotným (jeden z predstaviteľov Oktagonu) jasne nastavili nejaký plán. Môj plán je Štvanice, kde sa dúfam stretnem s Pirátom. Najskôr porazím Princea v Liberci, potom Štvanice s Pirátom a na konci roku vám Oktagon oznámi dátum s Attlom.“

„To máme jasne nastavené. Pokiaľ medzitým chce Attila zápasiť s Jeremym, na tom to nič nemení. Výhra alebo prehra Attilu, aj tak by som s ním nastúpil. Toto je československý fight storočia, či už vyhrá alebo prehrá. Ten zápas sa musí uskutočniť. Verím tomu, že Jeremyho porazí, a keby s ním náhodou prehral, tak s Jeremym nastúpim. Ako ale povedal Ondřej, Oktagon rozpráva nejaký príbeh, kapitolu po kapitole, a nemôžeme všetci skákať iba preto, že Jeremy chce ísť na dovolenku - aby sme všetci menili svoje plány pretože niekto sa chce ísť váľať a ďalej priberať pri mori. Myslím si, že tak to nefunguje.“

Novotný potom upresnil plány organizácie, pričom potvrdil, že duel Végh vs. Vémola sa uskutoční ešte tento rok. Nalinkované je to tak, že obaja by mali byť trénermi v ďalšej Oktagon výzve a potom by si to mali proti sebe rozdať na najväčšom podujatí roku v O2 Aréne v Prahe.