Main Content

Angel Di Maria vysvetlil, prečo "ušiel" z Manchestru United

štvrtok, 21. február 2019 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Di Maria
Di Maria | zdroj: © TASR

Angel Di Maria prichádzal do Manchestru z Realu Madrid ako veľká hviezda svetového futbalu. Nedarilo sa mu však podľa predstáv a pri prvej príležitosti odišiel do Francúzska, kam ho PSG zlákalo na lukratívny kontrakt.

Argentínčan je dodnes pre väčšinu fanúšikov Manchestru United hadom či zradcom, ktorí klub opustil v čase, keď sa nedarilo a zdupkal za peniazmi do francúzskej metropoly. Krídlo, ktoré je prezývané El Fideo, čo v preklade zo španielčiny znamená „rezanec“ alebo „nudla“ sa po minulotýždňovom zápase United – PSG (0:2) rozhodol rozrozprávať o nezadrenom angažmáne v červenej časti Manchestru.

Di Maria v spomínanom stretnutí nahral na dva góly, štadión ho vypískal a britská tlač vo veľkej miere riešila, prečo tento Argentínčan v United neuspel. Angel sa rozhodol k celej veci pridať svoj pohľad, ktorý prezentoval v televíznej relácii ​ESPN Redes. „Bol som v Manchestri a všetko bolo v poriadku, rovnako tak vzťah s trénerom Van Gaalom počas prvých dvoch mesiacov. Následne, po jednej hádke, veci už neboli rovnaké. Náš vzťah už viac nebol rovnaký.“

„Pohádali sme sa, pretože Van Gaal mi stále dával pred oči moje negatívne stránky a veci, ktoré sa mi nepodarili, čo ma brzdilo v ďalšom vývoji,“ hovorí Angel Di Maria. „V jeden deň sme sa naozaj pohádali. Povedal som mu, že robím, čo sa dá, robím veci správne a nechcem stále počúvať o tom zlom. Zaujímalo ma, prečo nepoukáže niekedy na niečo pozitívne.“

„Nepáčilo sa mu, ako som sa s ním bavil a tam začal celý problém,“ hovorí krídlo, ktoré v drese Parížu v Ligue 1 patrí k najlepším v európskom či svetovom futbale. V Reale Madrid, predtým v Benfice či teraz v PSG patrí Di Matria k ťahúňom. V Manchestri United doplatil na nezhody s nekompromisným kormidelníkom Louisom Van Gaalom.