Main Content

Higuaín prehovoril: Toto sú rozdiely medzi Serie A a Premier League!

streda, 6. február 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Gonzalo Higuaín
Gonzalo Higuaín | zdroj: TASR

Transfer argentínskeho útočníka Gonzala Higuaína z AC Miláno, kde hosťoval z Juventusu Turín, do londýnskej Chelsea, bol jedným z najväčším presunov v zimnom prestupovom okne. El Pipita prehovoril o rozdieloch v ponímaní futbalu v Anglicku a v Taliansku.

Kanonier, ktorý vo svojej kariére nastupoval v Neapole, Juventuse Turín či Reale Madrid, prvý raz skúša anglickú Premier League. Higuaín má aktuálne 31 rokov a chce dokázať, že stále má na to, aby hral futbal na najvyššej úrovni. V Londýne nastupuje pod vedením kouča Maurizia Sarriho, pod ktorým si drží bilanciu jedného gólu na zápas. „Sarri je tréner, ktorý zo mňa vždy dokázal dostať to najlepšie.“

„Je to niekto, kto vie, ako so mnou pracovať, predovšetkým, čo sa týka emočnej stránky. Ročník 2015/2016 bol úžasný, zlomil som vtedy gólový rekord, čo bolo veľmi dôležité. Obdobie, ktoré sme spolu v Taliansku strávili bolo skvelé, i keď bolo pomerne krátke,“ prezradil naposledy dočasný hráč AC Miláno.

 „Som rád, že s ním spolupracujem opäť, v klube, ktorý má bohatú históriu a so spoluhráčmi, ktorí sú naozaj skvelí. Som šťastný, že som dostal túto príležitosť, chcem sa dostať späť na najvyššiu úroveň. Myslím si, že všetko je na správnej ceste,“ hovorí Gonzalo Higuaín.

Dlhoročný argentínsky reprezentant hovoril aj o rozdieloch, ktoré badá medzi talianskou Serie A a anglickou Premier League. „Rozdiel vidím v tom, že v Anglicku po vás obrancovia idú tvrdšie, hlavne v momente, keď dostanete loptu. To je najväčší rozdiel, Premier League na mňa urobila naozaj dojem,“ zakončil v rozhovore pre ​Evening Standard.