Main Content

Pellegrini obvinil Kloppa: „Na góly z ofsajdu je zvyknutý!“

utorok, 5. február 2019 13:10 | Autor: Timotej Gašper

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini | zdroj: © TASR

Po pondelkovom zápase Premier League, v ktorom Liverpool remizoval na pôde West Hamu, sa tréner domácich otvorene pustil do Jurgena Kloppa, pričom servítku si pred ústa nedával. 

Liverpool ako líder tabuľky anglickej Premier League mal v posledných dňoch možnosť výrazne navýšiť svoj náskok pred druhým Manchestrom City, no v posledných dvoch zápasoch sa zverenci Jurgena Kloppa zmohli len na dve remízy (oba zápasy 1:1). Pri pondelkovej deľbe bodov Liverpool otváral skóre gólom Sadia Maného, ktorý nasmeroval loptu do siete po centri od Jamesa Milnera. Nahrávka od anglického veterána sa však dostala k Manému v situácií, kedy sa mal africký krídelník nachádzať vo výraznom ofsajde, čo neuniklo kamerám a v neposlednom rade ani trénerovi West Hamu, Manuelovi Pellegrinimu. 

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

„Klopp zvykne vyhrávať zápasy gólmi z ofsajdu! Je na to dobre zvyknutý. Porazil ma aj keď som trénoval Malagu a on Dortmund, vtedy dal gól hádam aj so sedemmetrovým ofsajdom, čiže sa nemôže na nič vyhovárať,“načal čilský skúsený tréner londýnskeho celku.

Víkendová výhra Manchestru City a ďalšia remíza Liverpoolu tak zúžila náskok „The Reds“ len na tri body, ktoré môže Guardiolova družina dobehnúť veľmi rýchlo. „Mali v zápase dva čisté ofsajdy, pričom v jednom prípade z toho bol gól. Hrali sme dobre, plnili sme si povinnosti a zaslúžili sme si vyhrať, preto som nespokojný so ziskom jedného bodu. Ako som povedal aj na tlačovej konferencii pred zápasom, každý zápas je iný a vy musíte byť na každý jeden pripravený. Hrali sme proti lídrom, čiže sme mali oproti sebe najlepšiu obranu i útok ligy. Vypracovali sme si štyri čisté šance, no viac sme neskórovali, je to škoda, no najmä nás mrzí to, že sme nezískali tri body zásluhou ich gólu z ofsajdu,“ukončil nervózny monológ bývalý tréner Manuel Pellegrini.

Počas zápasu sa na ihrisku taktiež objavilo množstvo bublín, ktoré sú symbolom fanúšikov londýnskeho klubu, ktorý svoje domáce zápasy hráva na ikonickom Olympijskom štadióne. Z tradície sa však môže rýchlo stať minulosť, keďže Pellegrini nebol jediný rozzúrený tréner po pondelkovom zápase. „Tie bubliny porušili hraciu plochu, ktorá bola potom oveľa šmykľavejšia. Osobne by som zakázal stroje na bubliny počas zápasov v Premier League,“ vyjadril sa nemecký temperamentný taktik, Jurgen Klopp.