Main Content

Juventus sa zameral na zisk troch hviezdnych hráčov

utorok, 5. február 2019 12:48 | Autor: Timotej Gašper

Allegri, Juventus Turín
Allegri, Juventus Turín | zdroj: TASR

Prestupové obdobie v najlepších ligách Európy už síce skončilo, no predovšetkým talianske médiá dnes prišli so správou, podľa ktorej kuje Juventus už teraz letné prestupové plány, ktorých súčasťou je trio hviezd.  

Taliansky gigant, ktorý od sezóny 2011/2012 nepustil nikoho iného na ligový trón v Serii A, sa podľa správ plátku Tuttosport plánuje v lete poriadne posilniť. Tím Massimiliana Allegriho, ktorý patrí k najsilnejším na svete najmä vďaka exkluzívnej ofenzíve v zložení hviezd ako Ronaldo, Dybala či Douglas Costa, disponuje veľkou kvalitou na každom poste, no podľa talianskych médiá má v lete nastať mierna obmena viacerých kľúčových herných pozícií. Primárne má byť na lane ľavý obranca z Realu Madrid, Marcelo, ktorý je dlhodobo označovaný za jedného z najlepších ľavých obrancov na svete. Brazílsky reprezentant by mohol mať k „Starej dáme“ bližšie aj vďaka Cristianovi Ronaldovi, ktorý udržiaval počas pobytu v Madride s ľavým bekom blízky vzťah, čo sa nemalo zmeniť ani po Portugalcovom letnom prestupe.

Marcelo
Marcelo | zdroj: TASR

Tuttosport ďalej informuje, že Juventus sa zameria aj na zisk ofenzívneho stredopoliara Isca, ktorý je taktiež hráčom Realu Madrid. Podľa posledných správ talianskych plátkov chce turínsky klub priviesť do záložných radov tvorivý element, ktorý by ešte viac vylepšil prechod lopty zozadu až na kopačky jedného zo superstrelcov v bielo-čiernych dresoch. Španiel je v kádri Realu podľa médií nespokojný kvôli slabému hernému vyťaženiu, čo by teda mohlo vyústiť až do letného prestupu. 

Isco
Isco | zdroj: TASR

Do tretice sa v správach Tuttosportu uvádza meno ďalšieho ofenzívneho univerzálneho stredopoliara, Jamesa Rodriguéza. Kolumbijský futbalista je taktiež kmeňovým hráčom Realu Madrid, no aktuálne je už druhú sezónu na hosťovaní v Bayerne Mníchov. V Nemecku sa mu však nedarí podľa predstáv, keďže systém trénera Kovača mu až tak nesedí. Jeho budúcnosť je teda na vážkach, čo chce využiť Juventus k letnej kúpe za pomerne nízku čiastku, keďže James aktuálne nie je v najlepšej forme. I keď Tuttosport spomína s letným prestupom do Juventusu všetky tri mená, zdá sa, že aktuálny líder talianskej ligy si bude pred letom vyberať len jedného ofenzívneho záložníka z dvoch vyššie spomenutých mien. 

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: TASR