Main Content

Filip Polášek nastúpi vo finále štvorhry v Kuala Lumpure

sobota, 1. október 2011 17:00 | Autor: TASR

Slovenský tenista Filip Polášek štrnásty raz v kariére a štvrtýkrát v tejto sezóne postúpil do finále štvorhry na hlavnej profesionálnej úrovni.

S Čechom Františkom Čermákom zvíťazili v sobotňajšom semifinále deblovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 850 000 USD, tvrdý povrch Greenset v hale) nad favorizovanými jednotkami tohto podujatia a šampiónmi z nedávnych newyorských grandslamových US Open, Rakúšanom Jürgenom Melzerom a Nemcom Philippom Petzschnerom, za 84 minút 7:6 (7), 6:4.

Šampióni z tohtoročných antukových turnajov v Belehrade a Gstaade Polášek s Čermákom nasadení ako tretí si v nedeľňajšom súboji o titul zmerajú sily s dvojkami "pavúka", Američanom Ericom Butoracom a Jeanom-Julienom Rojerom z Holandských Antíl, ktorým sa budú môcť revanšovať za májový semifinálový nezdar z Nice (6:7 /3/, 5:7). Už teraz majú istotu 150 bodov do deblového svetového rebríčka a spoločného šeku na 24 700 USD. Víťazi si odnesú 250 bodov a 47 050 dolárov.

Dvadsaťšesťročný zvolenský rodák Polášek (34. v renkingu štvorhry, najvyššie bol na 22. pozícii) sa v septembri po boku Igora Zelenaya podieľal na triumfe tímu SR v bratislavskom stretnutí s Ukrajincami v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára.

S bývalým deblovým partnerom Michala Mertiňáka Čermákom si v roku 2011 zahrali vo finále aj v Hamburgu. Slovenský Tenista roka 2008 Polášek zatiaľ má na konte len jeden triumf na inom povrchu ako antuke: dosiahol ho v sezóne 2008 v Petrohrade s Američanom Travisom Parrottom. Dovedna už nazbieral šesť primátov.

Štvorhra - semifinále:
František Čermák, Filip Polášek (ČR/SR-3) - Jürgen Melzer, Philipp Petzschner (Rak./Nem.-1) 7:6 (7), 6:4 za 84 minút

© WEBNOVINY