Main Content

Potrestaný Khabib Nurmagomedov odmieta zápasiť

nedeľa, 3. február 2019 10:59 | Autor: Marek Ďaďo

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Nedávno sme vás informovali o 9 mesačnom treste pre Khabiba Nurmagomedova, neporazeného zápasníka ľahkej váhy, ktorý je sprevádzaný pokutou vo výške pól milióna dolárov. Rus dostal príležitosť si dištanc skrátiť, ale túto možnosť zamietol, pričom pridal aj pár zaujímavých slov navyše.

Nevadská štátna atletická komisia (NSAC) potrestala Dagestánca vskutku dlhý trestom. Ten mohol byť skrátený na 6 mesiacov v prípade, že by sa Nurmagomedov rozhodol zúčastniť sociálneho programu proti šikanovaniu. Šampión UFC v ľahkejváhe má však v pláne do oktagonu nenastúpiť celý rok (počítajme od októbra 2018). Jeho tímovým kolegom, ktorí po zápase „vleteli“ do klietky a napadli Conora McGregora, bol udelený presne takýto dlhý trest.

„NSAC povedala, aby som sa zúčastnil sociálnej kampane. .. Štát Nevada, miesto kde sú povolené drogy, prostitúcia a gambling,“ cituje neporazeného šampióna portál MMA Mania. „Nech zapracujú najskôr sami na sebe. Boli zápasníci, ktorí nebojovali dva roky a ani za rok a pol im nezobrali opasky. Som pripravený bojovať, oni boli tí, ktorí mi udelili dištanc.“

Podľa trestu by mohol Nurmagomedov zápasiť už v júli tohto roku, ale ak dodrží slovo, neuvidíme ho bojovať až do novembra. Khabib navyše odmieta zápasiť v Las Vegas. Otázne je, či sa týmto pádom neuskutoční duel o dočasný titul ľahkej váhy.

„Myslím si, že vytvoria duel o dočasný titul. Ten by mohol byť medzi (Dustinom) Poirierom a (Tonym) Fergusonom. Ktokoľvek zvíťazí, bude dočasným šampiónom a na konci roku budeme bojovať o skutočný opasok,“ povedal Khabib pre SportBox. „Myslím si, že sa to môže stať. V tomto momente to však neviem naisto.“