Main Content

Svetový pohár v roku 2020 nebude? Je tu však predsa jedna možnosť

nedeľa, 27. január 2019 11:33 | Autor: Marek Ďaďo

Svetový pohár - ilustračný
Svetový pohár - ilustračný | zdroj: © TASR

Iba nedávno vedenie NHL a zástupcovia Hráčskej asociácie NHLPA oznámili, že Svetový pohár v ľadovom hokeji sa v roku 2020 neuskutoční a nenadviaže tak na úspech turnaja konaného v septembri 2016. Je tu však predsa len možnosť, že sa podobný pohár zorganizuje.

Podľa uznávaného odborníka Pierrea LeBruna z portálu TSN mali hlavy NHLNHLPA spoločne diskutovať o možnosti organizácie menšieho Svetového pohára, ktorý by sa konal niekde uprostred sezóny 2020/2021.

Obe strany dúfajú, že udalosť bude súčasťou kalendára medzinárodný podujatí, ktorý sa pokúšajú vytvoriť. Svetový pohár sa v roku 2020 neuskutoční kvôli hrozbe, že s končiacou platnosťou kolektívnej zmluvy by mohlo prísť k ďalšej výluke. NHL aj NHLPA sa podobnej situácii snažia predísť a o novej dohode už viedli nezáväzné rozhovory.

Súčasná kolektívna zmluva vyprší po sezóne 2020/2021, ale obaja účastníci môžu v septembri 2019 oznámiť, že si prajú ukončiť jej platnosť skôr. „Diskusie boli srdečné a konštruktívne, aj keď sú len predbežné,“ cituje komisionára Garyho Bettmana portál Reuters.

„Mali sme pár stretnutí a zisťujeme, či by sme nemohli preklenúť medzery skôr. Čím skôr, tým lepšie. Samozrejme rozumieme, že s tým v minulosti boli ťažkosti. Myslím si, že si to obe strany uvedomujú. Fakt, že sme si nad to sadli a viedli konštruktívny dialóg o otvorených problémoch takto skôr je myslím veľmi pozitívne,“ vyjadril sa námestník komisionára Bill Daly.

Fanúšikom hokeja nezostáva nič iné ako veriť, že sa žiadna ďalšia výluka neuskutoční. Aj za cenu, že Svetový pohár v roku 2020 neuvidíme.