Main Content

Čajkovič má podľa experta šancu na druhé kolo draftu NHL

piatok, 25. január 2019 12:10 | Autor: Marek Ďaďo

Maxim Čajkovič
Maxim Čajkovič | zdroj: TASR

Veľký slovenský talent Maxim Čajkovič sa v júni tohto roka stane súčasťou draftu mladých hokejistov do najlepšej ligy sveta. Napriek tomu, že v rebríčku CSS klesol, má podľa zámorského experta stále šancu byť súčasťou druhého výberového kola.

Čajkovič bol nedávno súčasťou Zápasu Top nádejí CHL. Po tejto udalosti zostavil expert Bob McKenzieportálu TSN rebríček 80 hráčov, ktorí by sa mali objaviť v prvých kolách júnového draftu. Ten sa tentokrát uskutoční v kanadskom Vancouveri. McKenzie aj napriek tomu, že Čajkoviča umiestnil až na 66. priečku, tvrdí, že pokiaľ mu vyjde zvyšok sezóny, jeho meno by kľudne mohlo zaznieť už počas 2. kola.

Bratislavský rodák sa momentálne nachádza na 59. priečke hráčov zo Severnej Ameriky. To by podľa prognóz postačovalo na 3. kolo draftu. Bohužiaľ, iného slovenského hokejistu medzi spomínanými 80 menami by sme hľadali iba márne.

Na prvých priečkach žiadne prekvapenia nevidíme. Američan Jack Hughes je stále voľbou číslo 1. Nasleduje ho Fín Kaapo Kakko. Tretím hráčov na McKenzieho zozname je ruskýkrídelníkVasili Podkolzin. Top päťku tvoria výhradne útočníci. Prvým obrancom je Bowen Byram, ktorý sa nachádza na 6. mieste