Main Content

Volejbal: Extraliga mužov - finále: Prvý zápas pre Humenné

štvrtok, 15. apríl 2010 08:22 | Autor: TASR

Volejbal: Extraliga mužov - finále: Prvý zápas pre Humenné
Volejbal: Extraliga mužov - finále: Prvý zápas pre Humenné | zdroj: SITA

V úvodnom zápase finále play-off mužskej volejbalovej extraligy zvíťazil VK Chemes Humenné na domácom ihrisku nad Sláviou PU MIRAD Prešov 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujal vedenia 1:0.

Obe družstvá podali kvalitný výkon. V prvom sete sa už v prvej časti domácim "chemesákom“ podarilo odskočiť na niekoľko bodov a tento náskok si udržali až do koncovky, v ktorej využili svoje bohaté skúsenosti. Druhý set však doslova prespali a aj keď sa v závere snažili skorigovať nepriaznivý stav, Prešov vyhral túto časť 25:19 a vyrovnal na 1:1. Tretí set bol doslova exhibíciou domácich volejbalistov, ktorí susedom z centra Šariša uštedrili debakel 25:13. Štvrté dejstvo bolo dlho vyrovnané ale od stavu 20:19 potiahli Humenčania šnúru bodov a víťazstvom 25:20 uzavreli konečný výsledok na 3:1. Druhý zápas série sa hrá opäť v Humennom vo štvrtok.

VK Chemes Humenné - Slávia PU MIRAD Prešov 3:1 (21, -19, 13, 20) - stav série 1:0 pre Humenné
93 min, rozhodovali Hodoň, Vaško, 1200 divákov

Hlasy:

Richard Vlkolinský (tréner Humenného)
: "Prešov potvrdil, že nie je žiadnym nováčikom a počas zápasu s výnimkou tretieho setu poriadne ´hrýzol´. Bol to dramatický a kvalitný zápas, ktorý sa musel divákom vo vypredanej hale páčiť. Vychádzali sme z kvalitného podania, oba tímy mali výborne prepracovanú obranu. Banálnych chýb bolo obojstranne veľmi málo. Je to dobré vykročenie do finálovej série, takto sme si to predstavovali. Sme však len na začiatku, čaká nás ešte dlhá cesta. Už tento zápas naznačil, že to určite nebude jednostranná záležitosť.“

Ľuboslav Šalata (tréner Prešova): "Začiatok zápasu nás zastihol v akomsi kŕči. Chlapci sa však postupne striasli nervozity, uvoľnili sa a rozohrali k veľmi dobrému výkonu. Súper nás však prevýšil na servise. Mali sme problémy s jeho razantnými smečovanými podaniami, zo zlého príjmu potom vyplývali chyby na prihrávke. Mrzí ma, že sme štvrtý set nedotiahli do konca, tajbrejk mohol byť zaujímavý. Súper podal výborný výkon, nad všetkými vyčnieval Jakubov. On bol hlavným strojcom víťazstva domácich. Zajtra sa začína opäť od 0:0."