Main Content

Hodnotenie trénera Bokroša po prehre Slovákov s Fínskom

nedeľa, 30. december 2018 07:16 | Autor: TASR

Ernest Bokroš
Ernest Bokroš | zdroj: TASR

Victoria 30. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom treťom zápase na MS tejto vekovej kategórie, keď podľahli Fínsku 1:5.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša sú po troch dueloch v tabuľke B-skupiny bez bodu, Fíni majú na konte dve víťazstvá.

Slováci odohrajú záverečný skupinový zápas v noci na pondelok o 4.30 h proti priebežne poslednému Kazachstanu. V prípade, že vyhrajú v riadnom hracom čase, zaistia si postup do štvrťfinále. Kazachstan má o deň neskôr ešte zápas so Švédskom.

Ernest Bokroš, tréner SR (SZĽH): "Musím povedať, že súper bol jednoznačne lepší. Prejavila sa obrovská kvalita Fínov. Kto rozumie hokeju a pozrie si súpisku Fínov, tak vidí, že mali v kádri troch hráčov NHL a zvyšok, ktorý už má skúsenosti so seniorským hokejom. Čo sa týka nás, tak sme začali zle, boli sme nedisciplinovaní, trikrát sme hrali v oslabení, z presilovky päť na tri sme inkasovali gól a prvú tretinu sme prehrali 0:2. S takýmito súpermi pritom potrebujeme držať krok. V defenzíve sme sa snažili robiť maximu, podržal nás brankár Samo Hlavaj, na druhej strane, tak ako sme očakávali, že máme dobrý útok, tak sa zatiaľ nedokážeme presadiť ani z tých najvyloženejších šancí."