Main Content

Príprava na MS do 20 rokov: Slováci tesne prehrali s Českom

štvrtok, 20. december 2018 07:45 | Autor: TASR

hokej ilustračný
hokej ilustračný | zdroj: © TASR

Nanaimo 20. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v noci na štvrtok v prípravnom stretnutí pred juniorskými MS s rovesníkmi z Česka 1:2 po samostatných nájazdoch. Duel sa hral vo Frank Crane Aréne v kanadskom Nanaime.

Jediný gól SR strelil na konci prvej tretiny v presilovke obranca Martin Fehérváry. V nájazdoch bol za slovenský tím úspešný iba Andrej Kukuča hneď v prvej sérii, za ČR skórovali v rozstrele Petr Čajka a Jakub Pour. Výborný výkon podal v slovenskej bránke Juraj Sklenár, ktorý v riadnom hracom čase a predĺžení zneškodnil 26 z 27 súperových striel (úspešnosť zásahov 96,3 percenta).

Zverencov trénera Ernesta Bokroša čaká v zámorí ešte jeden prípravný zápas, generálkou na MS vo Vancouveri a Victorii bude duel s domácou Kanadou. Po ňom oznámi kouč konečnú nomináciu na šampionát, z celkového počtu 28 hráčov pošle naspäť domov piatich. Mladí Slováci odštartujú svoje účinkovanie na MS v noci na štvrtok 27. decembra, keď nastúpia vo Victorii proti USA. V základnej B-skupine sa ešte stretnú so Švédskom, Fínskom a Kazachstanom.

prípravný zápas /Nanaimo/:

SR "20" - ČR "20" 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 20. Fehérváry (Ivan, Roman) - 25. Lauko (Kondelík), rozh. nájazd Pour. Vylúčenia: 4:4 na 2 min, navyše Pospíšil (SR) 10 min za narazenie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

SR: Sklenár – Kupec, Boldižár, Golian, Švec, Dlugoš, Demo, Fehérváry, Ivan – Okuliar, Kukuča, Čajkovič – Giertl, Pospíšil, Regenda – Baláž, Kollár, Fafrák – Liška, Roman, Hrehorčák

ČR: Dostál – Zelinger, Haš, Kvasnička, Zábranský, Gaspar, Galvas, Šalda, Mikyska – Pekař, Kern, Hladoník - Jeník, Machala, Blümel - Čajka, Pour, Hrabík - Plášek, Kondelík

Hlasy

Ernest Bokroš, tréner SR "20" /zdroj: SZĽH/: "Pokiaľ ide o našu hru, tak som veľmi spokojný. Chlapci odohrali veľmi dobré stretnutie, a to aj v defenzíve, aj v ofenzíve. Vypracovali sme si viacero šancí, pekným spôsobom sme dokázali využiť presilovku. Samozrejme, v našej hre bolo aj niekoľko nedostatkov, ktoré musíme ešte trochu napraviť, no celkový dojem zo zápasu je pozitívny."