Main Content

NEOFICIÁLNE: Na Twitteri zrejme prezradili meno nového trénera Manchestru United

streda, 19. december 2018 09:17 | Autor: TASR

Manchester United - ilustračný
Manchester United - ilustračný | zdroj: pixabay

Manchester 19. decembra (TASR) - Ole Gunnar Solskjaer by sa mal v stredu stať dočasným trénerom futbalistov Manchestru United.

Anglický klub hľadá kouča po utorňajšom odchode Joseho Mourinha, no s trvalým nástupcom počká do konca sezóny. Tréningový proces zatiaľ viedol doterajší asistent a ďalší bývalý hráč Michael Carrick.

Štyridsaťpäťročný Nór momentálne koučuje FK Molde, kde v decembri podpísal nový kontrakt, ale nórska liga má prestávku do marca. Účastník Premier League pripomenul na oficiálnom webe jeho víťazný zásah do siete Bayernu Mníchov vo finále Ligy majstrov 1999. "Solskjaer naším dočasným trénerom, 20 sezón po spečatení treble TÝM gólom na Camp Nou," odznelo na stránke, príspevok však onedlho zmazali. Rovnako nórska premiérka Erna Solbergová nakrátko zablahoželala krajanovi a neskôr odstránila svoj príspevok na twitteri.

Manchester United figuruje na šiestom mieste tabuľky s 19-bodovým mankom na vedúci FC Liverpool. Za FC Chelsea na štvrtej priečke zaostáva o jedenásť bodov. Zisk 26 bodov z úvodných sedemnástich stretnutí je najhorší štart klubu do ligy od sezóny 1990/1991. Solskjaer by mohol viesť prvé stretnutie v sobotu proti Cardiffu City, na ktorého lavičke pôsobil osem mesiacov v roku 2014 a zažil zostup do druhej najvyššej súťaže. Podľa portálu BBC bude jeho asistentom Mike Phelan.