Main Content

Conor, čo ďalej?

streda, 19. december 2018 09:32 | Autor: Jakub Vaverka

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: Instagram

Záver októbra priniesol pre Conora McGregora veľkú potupu. Ír suverénne v zápase UFC o titul prehral s Rusom Khabibom Nurmagomedovom. Odvtedy je okolo jeho osoby ticho. Teda aspoň naoko. Nenechajte sa pomýliť, zdanie totiž môže klamať.

Komentár Jakuba Vaverku

Conor s odstupom času na svojich sociálnych sieťach priznal, že Khabib sa naňho veľmi dobre pripravil. Nenávisť, ktorú UFC 229 prinieslo prchá s pribúdajúcimi dňami. Čoskoro je tu však nový rok a doposiaľ nikto (možno ani samotný Conor) nevie, s kým bude najpopulárnejší predstaviteľ bojových športov bojovať najbližšie.

Objavili sa informácie, že McGregor má problémy so svojím trénerom Johnom Kavanaghom. Obaja to spolu ťahali od samých začiatkov, ale Kavanagh v talk show prehlásil, že má pocit, ako keby sa z Íra vytrácala motivácia. Jednoducho, ak mu Conor nedá reálny dôvod, aby ho pripravil a stál v jeho rohu, táto spolupráca je zrejme na konci.

To je niečo, čo sme v súvislosti s The Notorious doposiaľ nesledovali. Rodák z Dublinu nikdy nedal dopustiť na ľudí, ktorí mu boli blízki a išiel by za nich aj do pekla. Čo sa týka UFC a MMA celkovo, Conor sa vo svojich príspevkoch venuje športu takpovediac okrajovo, pričom väčšina fotiek a videí súvisí s jeho whisky.

Mne osobne sa nechce veriť, že by McGregor, „ktorý sa neprišiel zúčastniť, ale prišiel to celé ovládnuť“ stiahol a nemal už motiváciu bojovať s najlepšími. Reálnejšie je, že chystá (možno aj spolu so šéfmi UFC) niečo, čo nám v úvode nového roka vyrazí dych. Nebolo by to prvý raz, čo by niečo podobné nastalo.

Čo sa týka súperov prostorekého Conora, spomína sa hneď niekoľko mien. Odveta s Khabibom ešte nie je na mieste, reálny je tretí zápas s Diazom či duel proti Poirierovi. Vylúčená nie je ani bitka so šampiónom Maxom Hollowayom. Nie je tajomstvom, že McGregora by rád vyzvali aj José Aldo či Tyron Woodley.

Ako The Notorious raz povedal, v MMA má zmysel byť ním alebo biť sa s ním. On si súperov môže vyberať, pre každého jeho rivala je totiž zápas s ním zlatou baňou. Čas ale plynie ďalej a čoskoro by malo byť jasné, aké budú ďalšie kroky tohto Íra.

Nedávno sa objavili informácie, že trénuje s kamarátom a taktiež bojovníkom Gunnarom Nelsonom, ktorý je špecialistom na zápas na zemi. Automaticky sa začalo diskutovať o tom, že to znamená prípravy na odvetu s Nurmagomedovom. Čo sa Conora týka, reálne môže byť skutočne čokoľvek.