Main Content

Pirát Krištofič o hlade, násilí a ťažkom detstve: Vážte si tých, ktorí sú pri vás

piatok, 7. december 2018 11:50 | Autor: Jakub Vaverka

Samuel Krištofič
Samuel Krištofič | zdroj: Samuel Krištofič Instagram

Slovenský zápasník Samuel Krištofič je často kritizovaný za to, ako vystupuje. Populárny Pirát sa otvoril na sociálnej sieti a odkázal ľuďom, že príbeh, ktorý za sebou skrýva nepatrí medzi tie jednoduché.

Samuel Krištofič patrí medzi najznámejšie osobnosti slovenských zmiešaných bojových umení. Aktuálne má bilanciu 10 víťazstiev, 2 porážky a najbližšie sa predstaví v marci na podujatí Oktagon 11 v Ostrave, kde bude bojovať o opasok tejto organizácie vo welterovej kategórii s Davidom Kozmom.

Drsne pôsobiaci zápasník na svojom profile na sociálnej sieti Instagram ponúkol svojim fanúšikom pohľad do súkromia a rozpovedal im príbeh zo svojho detstva. „Boli dni, keď som vstal z postele, vošiel do kuchyne a mama mne a mojej sestre so slzami v očiach povedala, že nám nemá čo dať na raňajky. Boli dni, keď som odišiel do školy bez koruny, večer sa domov vrátil hladný a jedol som surové zemianky.“

„Pri spomienke na tieto situácie to vo mne vyvoláva zmiešané pocity. Miestami sa mi tlačia do očí slzy, keď si spomeniem koľko bolesti musela zniesť moja mamina, ktorá trpela alkoholika, ktorý bil ju a aj jej deti. Na druhej strane, vytvára mi to úsmev na tvári, pretože to je už preč,“ hovorí v úprimnej spovedi víťaz Oktagon Výzva 2.

„Doba hladu pominula, môžem na sebe pracovať, robím, čo ma baví a mám okolo seba ľudí, ktorí stoja za to. Nepíšem to preto, aby ste ma ľutovali. Viem, že je nekonečne veľa ľudí s ešte ťažším osudom. Týmto som chcel vyjadriť len malé prianie, ktoré znie takto:

Za každým verte vo svoje schopnosti, vážte si, čo máte. Vážte si ľudí, ktorí stoja pri vás. Ako v dobrých, tak aj v zlých časoch. Pretože verím, že najcennejšie nie je to, čo máš na ruke, nohe, čo šoféruješ, či koľko máš na účte, ale to, kto stojí po tvojom boku.“

Pirát ukázal, že podoba, v ktorej ho poznajú fanúšikovia je len časť toho, aký skutočne je. Že je ďaleko viac ako iba zápasník zmiešaných bojových umení. Pri pohľade na komentáre pod spomínaným príspevkom možno povedať, že veľa ľudí sa mu podarilo inšpirovať.