Main Content

Súperom Slovákov vo štvrťfinále ME vo volejbale budú Poliaci

streda, 14. september 2011 21:30 | Autor: TASR

Súperom Slovákov vo štvrťfinále ME vo volejbale budú Poliaci
Súperom Slovákov vo štvrťfinále ME vo volejbale budú Poliaci | zdroj: SITA

Súperom Slovákov vo štvrťfinále majstrovstiev Európy vo volejbale mužov budú obhajcovia zlata z roku 2009 Poliaci. Tí v stredajšom dramatickom dueli play-off o postup medzi elitnú osmičku starého kontinentu zvíťazili v Karlových Varoch nad domácim Českom 3:1.

Vo štvrtok o 18.00 h rovnako v Karlových Varoch sa tak opäť stretnú súperi zo základnej D-skupiny. V prvej fáze šampionátu zvíťazili Slováci 3:1.

Od prvého podania to bol vyrovnaný súboj dvoch kvalitných tímov. Družstvá sa striedali vo vedení, v koncovke prvého setu však mali pevnejšie nervy obhajcovia titulu z predchádzajúceho šampionátu Poliaci, ktorí ho vyhrali najtesnejším možným rozdielom 25:23. "Bielo-červení" sa dostali na koňa a im patril aj začiatok druhého dejstva. Domáci Česi sa však postupne otriasli a nakoniec sa oni tešili z víťazstva 25:22 a vyrovnali tým stav na 1:1. Tretí set takmer do konca dirigovali Česi. Zdalo sa, že už im víťazstvo neujde. Viedli ešte 22:20, ale v málo vídanom strhujúcom závere mali navrch Poliaci, ktorí sa po výsledku 31:29 dostali opäť do vedenia. To domácich asi definitívne zlomilo. Štvrtá časť už bola jednoznačne v poľskej réžii. Trpezlivou hrou si budovali náskok, ktorý bol na konci sedembodový (25:18) a zavŕšili ním svoj celkový triumf a pokračovanie účinkovania na turnaji.

Česi budú spoločne s Estónskom, Tureckom a zdolaným z večerného súboja vo Viedni Slovinsko - Fínsko klasifikovaní na 9. priečke.

Play-off o postup do štvrťfinále:
Česko - Poľsko 1:3 (-23, 22, -29, -18)

© WEBNOVINY