Main Content

Rakovina Briana Boylea je v remisii. Darí sa aj jeho synovi

štvrtok, 25. október 2018 11:14 | Autor: Marek Ďaďo

Brian Boyle
Brian Boyle | zdroj: TASR

Vlani musel Brian Boyle vynechať časť sezóny, keďže mu bola diagnostikovaná chronická leukémia. Neočakávalo sa, že by sa mohli jeho bunky kompletne uzdraviť skôr, ako do 18 mesiacov. Po pondelkových krvných testoch sa zistilo, že rakovina sa z jeho tela vytratila oveľa rýchlejšie.

Presnejšie, trvalo to iba 12 mesiacov a 33 dní. „Testy sú zamerané na bunky leukémie v krvi a keď som bol diagnostikovaný prvýkrát, ich prítomnosť bola až v 75 percentách. Na konci uplynulej sezóny to už bolo iba 0,08%, v júli 0,04%. V pondelok výsledky ukázali 0%. Je to absolútna molekulárna remisia a ja sa cítim skutočne skvelo,“ uviedol Boyle pre ligový web.

„Keď som to oznámil mojej žene, bola nadšená a precitlivená. Celý plán sa vydaril a teraz v ňom treba pokračovať. Sú to dobré správy, no veľa sa pre mňa nemení a musím aj naďalej užívať lieky.“

Boyle musí aj naďalej mesačne brať lieky a chodiť na pravidelné zdravotné prehliadky, aby sa lekári uistili, že je rakovina skutočne v remisii. Hráč tiež uviedol, že jeho 3-ročný syn, Declan, ktorý má arteriovenóznu malformáciu čeľuste, čo je skutočne zriedkavé ochorenie, ovplyvňujúce tok krvi a cirkuláciu kyslíka, je v poriadku a školu navštevuje 4-krát do týždňa.

„Je opäť normálnym dieťaťom. Je to fantastické,“ povedal radostne.

Boyle na záver dodal, že je vďačný za čas, ktorý môže stráviť na ľade a v kabíne New Jersey Devils. Vyzerá to tak, že sa naňho a aj celú jeho rodinu konečne obrátila šťastena.