Main Content

Najlepšie obranné dvojice NHL: Tá s Chárom patrí medzi úplnú špičku

štvrtok, 25. október 2018 10:35 | Autor: Marek Ďaďo

V súčasnej NHL je dobrých obrancov ako maku. Ak sa navyše takýto dvaja objavia v jednej lajne, je radosť pozerať sa na predvádzaný hokej. My sme si pre vás pripravili zoznam aktuálne najlepších obranných dvojíc nastupujúcich na klziskách zámorskej profiligy. Nech sa páči.

8. Calgary, San Jose, Pittsburgh, či Dallas

Brent Burns
Brent Burns | zdroj: TASR

Pokiaľ by nešlo o obranné dvojice ako o duo hokejistov, mnohí hráči, ktorých na tomto slajde spomenieme, by okupovali prvé priečky v zozname najlepších obrancov. Keďže však ide o „kolektívny“ rebríček, na popredné miesta sme ich umiestniť nemohli. Dvojica z Calgary v zložení Giordano - Brody je veľmi spoľahlivá a zatiaľ sa jej darí aj v tabuľke pravdy, kde majú dokopy +11 bodov. Aj keď nemajú 50 bodov za sezónu v tabuľke produktivity, svoje miesto si istotne zaslúžia.

V San Jose je to momentálne trochu zložitejšie, keďže veľa ľudí čakalo, že sa Karlsson v novom klube rozbehne tak, ako sme u neho zvyknutí. Zatiaľ sa však iba zahrieva a chvíľu potrvá, kým sa s Marcom-Edouardom Vlasicom zohrá. To isté sa dá povedať aj o dvojke Ryan - Burns.

Vcelku nenápadná, no výborná, je aj prvá obranná lajna z Pittsburghu, kde operuje skúsený Kris LetangBrianom Dumoulinom. V Tampe je kvalitných obrancov dostatok. Spomenúť však musíme Victora Hedmana, ktorému spoločnosť momentálne robí Dan Girardi. V Dallase zas majú veľmi zaujímavé duo Lindell Kligberg. Rozhodne sa je z čoho vyberať a preto sme sa rozhodli, že na 8. miesto dáme viac alternatív.