Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko

streda, 17. október 2018 14:00 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Po nečakanom konci Jána Kozáka sme museli rýchlo preladiť na súboj vo Švédsku. Ako si v ňom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – V úvode mu nešla rozohrávka, ale neskôr sa do toho dostal. Veľa ťažkej práce v tomto stretnutí nemal. Za inkasovaný gól nemohol. Najlepší zákrok predviedol pri strele Hiljemarka. Pri malej domov od Saba mohol pre istotu loptu radšej odkopnúť z prvej kadeľahšie, aj keď také sa často nepískajú.

Erik Sabo (4,5) – Bolo na ňom vidieť, že nemá v sebe návyky pravého obrancu, čo je logické, keďže ním nie je. Snažil sa hrať futbal, hoci nie všetko mu vyšlo. Inkasoval zbytočnú žltú karta, za ktorú si môže sám. Zle reagoval pri inkasovanom góle.

Milan Škriniar (6) – Snažil sa odčiniť horší výkon proti Čechom. Aj preto si zbytočne život nekomplikoval. No zaváhanie si neodpustil, keď chyboval a ponúkol šancu Bergovi s Hiljemarkom, ešteže tí nerozhodli. Rozhodnúť mohol potom v závere Škriniar, lenže hlavičku mu skvele vyrazil Nordfeldt.

Martin Škrtel (6,5) – Potvrdil pozíciu lídra obrany a z našich defenzívnych hráčov pôsobil najlepšie. Svoju prácu si urobil, no tiež mohol urobiť niečo navyše pri centri Olssona pred gólom Švédov, konkrétne ho odkopnúť.

Dávid Hancko (5,5) – Nie vždy mal správne odhady situácií a neraz bol v zlých priestoroch, kde krajný obranca vzhľadom na priebeh daných akcií byť nemôže. Mal živelný pohyb, čo je možno dobré smerom dopredu, no z taktického hľadiska má na čom pracovať.

Juraj Kucka (5,5) – V prvom polčase stratil loptu v nebezpečnom priestore, čo by disponovanejší súper využil na gól. Po zastreľovaní ukázal nakoniec aj svoju dobrú strelu, no Nordfeldt predviedol ešte lepší zákrok. Ani vo Švédsku ale nepodal svoj kedysi typický silový a behavý výkon, ktorým si získaval fanúšikov.

Stanislav Lobotka (6,5) – Mal dobrý vstup do stretnutia, keď sa nebál hrať ani ťažké lopty. Pomohol našej kombinačnej hre, hoci tá vyústila hlavne iba do držania lopty, nie do šancí, tých sme mali s ním na ihrisku minimum. Celkovo si ale trochu napravil renomé po minulých nevydarených výkonoch z jeho strany.

Albert Rusnák (7) – Potvrdil, že má prekvapivú a pre súpera veľmi nebezpečnú strelu spoza pokutového územia. V prvom polčase síce trafil iba žrď, no po zmene strán dokázal vyrovnať. Okrem toho skvelou prihrávkou založil sľubný protiútok Maka, no tiež prišiel ľahko o loptu v strede ihriska, čím ponúkol protiútok súperovi.

Marek Hamšík (6,5) – Jeho gólovú strelu v úvode duelu zblokoval Hiljemark. Tiež ukázal viacero dobrých vedení útoku, ktoré vedel zrýchliť. Pôsobil uvoľneným dojmom, no tiež sme potrebovali, aby aspoň v jednom momente ukázal ešte výraznejšie svoju svetovú kvalitu, čo by nám prinieslo gól.

Róbert Mak (6,5) – Nebál sa súbojov jedného proti jednému. Lenže zle vyriešil náš najnádejnejší protiútok v prvom polčase. Vedel potiahnuť naše útoky, no chcelo by to, aby vyprodukoval ešte viac nebezpečných akcií, čo by zvýšilo naše šance na strelenie gólu.

Adam Nemec (3,5) – Takmer vôbec ho nebolo vidieť, hoci sa snažil robiť čiernu prácu. Prihral síce Rusnákovi pred jeho strelou do žrde, či vybojoval niekoľko lôpt, lenže to je málo. Útočníka musí byť v zápase cítiť, čo sa Nemcovi nepodarilo splniť.

Ján Greguš (6,5) – Konštruktívne odobral loptu, čím založil gólovú akciu Rusnáka. Ten totiž hneď mohol ísť kolmo na bránu a ako nebránený vystreliť. Celkovo si svoju právu urobil.

Patrik Hrošovský (5,5) – Nebolo ho v zápase tak cítiť, ako to bolo v prípade Lobotku. Síce sa snažil, ale niečo tomu chýbalo.

Matúš Bero, Ondrej Duda, Samuel Mráz, Ľubomír Šatka (bez známky) – Prišli na ihrisko až vo fáze zápasu, ktorá bola narušená striedaniami. Najviac bolo z tohto kvarteta vidieť Dudu.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon