Main Content

Nezaslúžili sme si prehrať: Hlasy trénera Kozáka a sokolov po nešťastnom derby s Českom

sobota, 13. október 2018 17:32 | Autor: TASR

Ján Kozák na lavičke Slovenska počas derby s Českom
Ján Kozák na lavičke Slovenska počas derby s Českom | zdroj: TASR

Hlasy po zápase /zdroj RTVS/:

Ján Kozák, tréner SR: "Prvý polčas bol náročný s množstvom súbojov, bolo v ňom málo priestoru na kombináciu. V druhom polčase sa hra otvorila, kombinačne sme dominovali, boli sme lepším mužstvom, ale bohužiaľ sme dostali dva góly a prehrali sme. Ale nezaslúžili sme si prehrať. Situácia v LN je ťažká, ale máme o čo hrať. Nie je nám jedno ako skončíme, pripravíme sa na najbližšie zápasy."

Marek Hamšík, stredopoliar Slovenska: "Mám zmiešané pocity. Rekord si vážim, ale môj gól by som vymenil aspoň za remízu. Česi dali paradoxne gól v dobe, keď sme mali najlepšiu fázu hry, ale taký je futbal. Chýbalo nám trošku šťastia. Prvý polčas bol nemastný-neslaný, v druhom sa diváci mali na čo pozerať. Bohužiaľ so zlým koncom pre nás."

Dávid Hancko, debutant v tíme Slovenska: "Mrzí ma, že sme prehrali. Odhliadnuc od toho je to však veľký míľnik v mojej kariére. Som rád, že môžem byť medzi takýmito hráčmi. Mali sme na víťazstvo, je to škoda."

Jaroslav Šilhavý, tréner ČR: "Určite mala sčasti vplyv zmena trénera na tím. Ale urobili sme veľa práce, prišli noví hráči. Musím pochváliť chlapcov, aj tých ktorí nehrali, aj tých z realizačného tímu. Bolo to silné, ale aj súper bol silný. My sme ale chceli viac. Súper mal obrovské šance, našťastie ich nedal a my sme to potom takticky uhrali. Slováci majú generačne silný tím, ale ustáli sme to." 

Martin Škrtel, kapitán Slovenska: "Stý zápas je pekný, možno si to viac uvedomím neskôr. Teraz prevládajú pocity smútku a sklamania. Futbal je o chybách, Česi svoje šance premenili a my nie. V druhom polčase sme ich dostali pod tlak a keď sme sa nadychovali k náporu, tak sme druhýkrát inkasovali."

Milan Škriniar, stopér Slovenska: "Vedeli sme, že Česi majú dobrých hráčov. Mrzí nás, že po prvom góle, keď sme sa prebrali a mali sme viac šancí, prišiel druhý gól. Nemyslím si, že by nás herne alebo súbojovo prevýšili, akurát dali dva góly a my len jeden. Je to škoda aj kvôli ľuďom, ktorí nás povzbudzovali, že sme ich nepotešili lepším výsledkom. Pokúsime sa vyhrať zostávajúce dva súboje v Lige národov."

Róbert Mak, krídelník Slovenska: "Prvý polčas bol pomalší a zviazaný taktikou, oba tímy mali pred sebou rešpekt. V druhom to bolo z našej strany lepšie, ale za stavu 1:1, keď sme mali navrch, sme z ničoho nič inkasovali. Pri mojej šanci mi nadskočila lopta a trafil som ju nad členkom. Je mi to veľmi ľúto, ospravedlňujem sa, ale takéto veci sa stávajú."