Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Česko

sobota, 13. október 2018 17:44 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovensko v Lige národov opäť prehralo, keď sme prehrali derby s Českom. Ako si v nej počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (5,5) – V úvode vyrazil strelu Vydru na žrď, pri následnej dorážke Součeka mal obrovské šťastie, ktoré pri ňom stálo aj v závere, keď už bol prekonaný, ale Škrtel loptu smerujúcu do brány zastavil. Inak mal ťažšiu prácu už iba pri situáciách, ktoré skončili v jeho sieti. Nemohol za ne, ale ani nevytiahol kľúčový zákrok.

Peter Pekarík (4,5) – Bolo na ňom vidieť, že dlho nehral. Proste veci, ktoré ho predtým zdobili, teraz neukázal. Neboli tam nábehy, nebola tam defenzívna suverénnosť, chýbali kvalitné lopty dopredu...

Milan Škriniar (5) – V prvom polčase po jeho zlej rozohrávke mali Česi náznak šance, ešteže to Souček vyriešil zle. Síce viackrát skvele odobral loptu súperom, lenže čo z toho, keď dvakrát nedokázal ubrániť súperových útočníkov. Hlavne pri rozhodujúcom góle zaspal.

Martin Škrtel (7) – Vo svojom stom reprezentačnom zápase podal kvalitný výkon. Štatisticky bol dokonca najlepší hráč našich, keď mu dokázal konkurovať len Hamšík, ostatní naši v tomto smere zaostávali pomerne výrazne. Predviedol viaceré skvelé defenzívne zákroky, stále je to náš najlepší stopér.

Tomáš Hubočan (4) – V zápase dal jeden dobrý center, z ktorého sme mali prvý rohový kop, okrem toho mal už len asi jeden či dva lepšie nábehy dopredu. Lenže pred prvým gólom zle odhlavičkoval loptu presne na Dočkala, no a pri druhom ten istý hráč centroval z jeho priestoru, v ktorom ale Hubočan ani nebol brániť...

Stanislav Lobotka (4) – Súperovi hráči ho dobre pokryli, lenže básni sa o ňom, že aj z toho sa vie dostať... Prečo potom aj v druhom zápase Ligy národov ho nebolo herne vôbec vidieť? Na čo je úspešnosť prihrávok na úrovni 90 %, keď ani jedna nie je pre ofenzívu prospešná?

Marek Hamšík (7) – V prvom polčase nebol až tak v hre, lenže všetko nebezpečné aj tak išlo cez neho. Ukázal skvelú pätičku po rohu, či pas na Nemca. V druhom dejstve bol opäť náš najnebezpečnejší hráč, no tentoraz to pred súperovou bránou aj vďaka nemu istý čas horelo. Zaslúžene strelil náš jediný gól práve on.

Juraj Kucka (5,5) – Snažil sa, ale potvrdil, že nie je krídelník. Vybojoval náš druhý rohový kop, predviedol nevýraznú strelu z diaľky, ale to je málo. Na jeho smolu, on má hrať tam, kde ho tréner postaví. Že ho tým zabije, to je už iná vec...

Ondrej Duda (4,5) – V prvom polčase nemal dobrý pohyb, čo ho úplne vypojilo z hry. Po zmene strán sa zlepšil, mal za stavu 0:0 veľkú šancu, lenže nedal. Potom pripravil gólovú šancu Makovi, lenže ten ju ukážkovo zahodil. V každom prípade sme od Dudu čakali viac, bundesligový výkon ani náhodou neukázal.

Róbert Mak (4,5) – V úvode rozohrával naše štandardky, pričom až na jeden roh ich kopal zle. Mal dobré momenty v našej najlepšej fáze, no nedal čistú šancu, pričom zakončením ukázal, že sa v zápase viac trápil ako futbalom bavil.

Adam Nemec (5,5) – Na hrote útoku pracoval urputne, no nie vždy pri tom chýbala aj kvalita. Napr. keď v prvom polčase nespracoval pas Hamšíka. Aspoňže bol pri našom góle a zopár slušných zábleskov ukázal aj v našej najlepšej fáze. Ale od útočníka proste chceme viac.

Erik Sabo (5,5) – Na začiatku druhého polčasu nahradil Pekaríka, pričom pôsobil o málinko lepšie. Na svojom domovskom štadióne sa hneď ukázal, keď ponúkol skvelú loptu Dudovi, lenže ten netrafil bránu. V defenzíve mal občas problém. Na jeho obranu, Sabo nie je obranca, čiže tréner s tým mohol počítať.

Vladimír Weiss (7) – Prišiel na trávnik po inkasovanom góle a hneď rozhýbal našu dovtedy prakticky neexistujúcu ofenzívu. Najprv začal našu dovtedy najlepšiu akciu, potom po jeho rohovom kope padol vyrovnávajúci gól. Bola radosť sa naňho pozerať, čo sa dá povedať o minime našich hráčov.

Dávid Hancko (bez známky) – Pri svojom prvom zápase hral málo na to, aby sme ho hodnotili.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon