Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Dánsko

štvrtok, 6. september 2018 10:14 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

Máme za sebou bizarný duel proti pozbieranému výberu Dánska. Ako si v ňom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (6) – Dostal šancu medzi troma žrďami, ale jeho výkon sa prakticky nedá reálne zhodnotiť, keďže súper ho nepreveril. Čelil len jednej slabej strele do rúk, centrované lopty nemusel riešiť, rozohrávka nebola náročná... Ale čisté konto sa brankárovi vždy ráta.

Tomáš Hubočan (4) – Už dopredu bolo jasné, že nemôže vyniknúť, keďže súper bude hlavne brániť, pričom jeho silnou stránkou je defenzíva. No v takomto stretnutí musí krajný obranca vo veľkom podporovať ofenzívu, čo Hubočan nerobil. V 20. minúte spolu s Hrošovským „vykúzlili“ chybu, ktorú by lepší súper zrejme potrestal. V závere dohrával s kapitánskou páskou v strede obrany. Ak sa rozohral pred dôležitým duelom na Ukrajine, potom jeho nasadenie malo zmysel.

Martin Škrtel (5,5) – Predviedol výborný sklz v 20. minúte, ktorým napravil spomínanú chybu spoluhráčov. No pre zmenu Škrtel zaváhal o päť minút neskôr, čím otvoril priestor a súper mal ďalší náznak veľkej šance. Inak veľa práce nemal.

Ľubomír Šatka (5,5) – Rovnako bol na tom s pracovnými povinnosťami aj Šatka. Veď musel riešiť asi len dve hlavičky a potom už len rozohrávku. Niektoré mu vyšli, ale väčší počet ich mal byť adresnejší a rýchlejší.

Róbert Mazáň (4) – Bolo vidieť, že má nulovú hernú prax. No to ho neospravedlňuje v tom, že málo podporoval ofenzívu. Poslal vôbec nebezpečnú loptu do pokutového územia? Nespomíname si! Pritom tam mala lietať jedna za druhou. Na začiatku druhého polčasu hlúpou stratou lopty ponúkol súperovi prečíslenie, ktoré by lepší protivník využil na gól. Až v 92. minúte konečne poriadne podporil útok, keď sa dostal aj do zakončenia, no to bolo už trochu neskoro.

Juraj Kucka (6,5) – Vo svojom jubilejnom 60. zápase v najcennejšom drese ponúkol dobré, ale aj zlé momenty. Viaceré prihrávky z jeho strany mali byť výrazne lepšie. Na druhej strane asistoval na dva naše góly a tiež vo viacerých pasážach nešetril krokmi. No v dôležitejších zápasoch by rozhodne mal poslať loptu do odkrytej brány a nie tesne vedľa.

Patrik Hrošovský (4,5) – Aj Hrošovský vyprodukoval zopár zlých prihrávok, navyše mal v oveľa väčšej miere rozhadzovať a distribuovať lopty do nebezpečných priestorov pre súpera. Ako napr. pred prvým gólom, keď poslal dobrú kolmú prihrávku. Snaha mu nechýbala, veď raz vystrelil tesne vedľa, resp. si nabehol do šance, no celkovo toho malo byť viac.

Albert Rusnák (5,5) – Vzhľadom na kvalitu Dánov predviedol toho minimum. Keď súper prehusťuje svoje obranné bloky, musia byť krídla aktívne, lenže Rusnáka bolo vidieť málo. Na druhej strane si splnil „povinné“ čísla, keďže sa zapojil do akcie pred prvým gólom a druhý dal, čím potvrdil streleckú formu. Pokiaľ dá gól v každom zápase, jeho slabá krídelná ofenzívna aktivita bude nepodstatná.

Marek Hamšík (5) – Ukázal svoje geniálne momenty so zrýchlením hry, lenže na druhej strane toho bolo menej než málo. Nebol to jeho zápas, čo ukázal vtedy, keď prekopol odkrytú bránu. Tesne pred striedaním sa rozlúčil výbornou kolmicou na Weissa. Také lopty od neho potrebujeme častejšie.

Vladimír Weiss (6,5) – Ako prvý (a jeden z mála) z našich pochopil, čo treba robiť proti takémuto súperovi. A hoci mu chvíľu trvalo, kým sa rozohral, nakoniec to bol náš najaktívnejší hráč. Predviedol dobré individuálne akcie a mal tiež tri gólové šance. Lenže ani jednu nepremenil, čo sa nesmie opakovať.

Adam Nemec (5,5) – Strelil gól, čiže si hlavnú úlohu splnil, no tiež bolo vidieť, že herná prax mu chýba. Bol totiž drevenejší než zvyčajne a viackrát nedokázal loptu ideálne uhrať. Aj pohyb mal mať lepší.

Róbert Mak (5,5) – Výborná prihrávka na Hamšíka do čistej šance a vyrobenie nášho tretieho gólu, to sú jeho pozitíva. No proti týmto Dánom by sme aj tak čakali trochu viac.

Michal Ďuriš (4,5) – Viac toho mal ukázať aj Ďuriš. Síce sa snažil napádať hráčov súpera, no to na tejto úrovni (nemyslíme tretiu dánsku ligu) nestačí. Treba aj produktívnu nadstavbu, ale na to treba napr. doraziť loptu do brány...

Ján Greguš (4,5) – Snažil sa rozhadzovať lopty, ale ani Greguš výrazne nepomohol našej rozohrávke v poslednej polhodine stretnutia.

Ondrej Duda (5) – Prvých cca päť minút pobytu na trávniku mal slušných, keď zaujal strelou po dobrom otočení, ale potom upadol aj on do šede stretnutia.

Erik Pačinda (4) – Veľa ho vidieť nebolo, skôr vôbec. Nahradil Weissa len fyzicky, výkonom ani náhodou.

Norbert Gyömbér (bez známky) – Na konci zápasu si prišiel trochu zabehať na pravý kraj obrany.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon