Main Content

VIDEO: Slováci si súboj s Dánskom predstavovali inak, Rusnák: "Že som dal gól futsalovému brankárovi vypovedá dostatočne o celom zápase"

streda, 5. september 2018 22:59 | Autor: TASR

Albert Rusnák a Kasper Kempel  v súboji o loptu
Albert Rusnák a Kasper Kempel v súboji o loptu | zdroj: TASR

TRNAVA - Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom prípravnom zápase v Trnave nad Dánskom 3:0. Hostia nastúpili bez tradičných opôr, ktorí pre nezhody s Dánskou futbalovou úniou (IBU) odmietli reprezentovať, výber z Jutského polostrova tvorili hráči z domácich treťo a štvrtoligových klubov.

Zápas tak mal zvláštny náboj a z vyrovnaného boja sa tak už pred úvodným hvizdom stal zo zápasu súboj mačky s myšou. Ako naši sokoli vnímali tento netypický duel a ako sa dokázali na toto stretnutie namotivovať? Prečítajte si ich pozápasové reakcie...

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Ján Kozák, tréner SR: "Predstavovali sme si to trochu inak. Že príde silné Dánsko s kvalitnými hráčmi. Pre nás by to bola veľká výzva. Žiaľ, bolo to trochu inak. Ale chceli sme vyhrať a otestovať si niektorých hráčov. To sa podarilo, vyhrali sme rozdielom triedy a mohli sme aj o viac. Teraz sa už musíme sústrediť na náročný zápas s Ukrajinou."

Albert Rusnák, autor jedného gólu SR: "Pre divákov to bol nezáživný zápas. Najdôležitejšie bolo vyhrať, vyhrali sme 3:0, ale to, že som dal gól futsalovému brankárovi vypovedá dostatočne o celom zápase. Celé je to trochu smutné."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Bolo dosť ťažké motivovať sa na takýto zápas. Čakali sme iného súpera a vzhľadom k okolnostiam sa výhra 3:0 môže niekomu máliť, ale pozahadzovali sme tam množstvo ďalších šancí."