Main Content

VIDEO: Trnava sa slovenskej kanonády nedočkala: Povinný triumf sokolov spečatil vlastný gól Dánska

streda, 5. september 2018 22:39 | Autor: TASR

Tretí gól v sieti Dánska, vľavo hore Michal Ďuriš (Slovensko), vľavo dole brankár Christoffer Haagh a vpravo Daniel Nielsen (obaja Dánsko)
Tretí gól v sieti Dánska, vľavo hore Michal Ďuriš (Slovensko), vľavo dole brankár Christoffer Haagh a vpravo Daniel Nielsen (obaja Dánsko) | zdroj: TASR

Trnava 5. septembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom prípravnom zápase v Trnave nad Dánskom 3:0. Hostia nastúpili bez tradičných opôr, ktorí pre nezhody s Dánskou futbalovou úniou (IBU) odmietli reprezentovať, výber z Jutského polostrova tvorili hráči z domácich treťo a štvrtoligových klubov.

V nedeľu 9. septembra o 15.00 SELČ sa zverenci trénera Jána Kozáka predstavia v ukrajinskom Ľvove proti domácemu výberu v prvom zápase B-divízie Ligy národov.

prípravný zápas (Trnava):

SR - Dánsko 3:0 (2:0)
Góly: 11. Nemec, 37. Rusnák, 79. Fogt (vlastný). Bez kariet. Rozhodovali: Weinberger - Heidenreich, Kolbitsch (Rak.), 6432 divákov.

Slovensko: Kozáčik - Hubočan, Škrtel (82. Gyömbér), Šatka, Mazáň - Hrošovský, Kucka (61. Greguš) - Rusnák (46. Mak), Hamšík (61. Duda), Weiss (67. Pačinda) - Nemec (46. Ďuriš)

Dánsko: Haagh - Vollesen (77. Jakobsen), Johansen, D. Nielsen, Bertelsen (71. Fönss) - Bannis (46. Hunsballe), Johansson (84. Christensen) - Hoybye (61. Fogt), Gaudin, Kempel (61. Holm Sörensen) - Offenberg

Výber dánskych poloamatérov zvolil defenzívnu taktiku, Slováci od úvodných minút mali loptu v moci a snažili sa o čo najrýchlejšie otvorenie skóre. Hamšík z priameho kopu trafil do múra, ale dobýjanie outsidera napokon trvalo iba do 11. minúty. Kucka z pravej strany naservíroval loptu na hlavu Nemca a ten sa presadil zblízka svojou najsilnejšou zbraňou - 1:0. V 18. minúte autor gólu vtipne špičkou kopačky posunul loptu na Weissa, ktorému však nevyšiel prienik cez súperovho obrancu a pripravil sa o možnosť ísť do koncovky. Na opačnej strane Škrtel sklzom v poslednej chvíli odkopol loptu pred Johanssonom, ktorý už bol na dostrel Kozáčika. V 25. minúte boli Dáni v ďalšej dobrej príležitosti po zlom vybehnutí Škrtela, Hoybye však vnútri šestnástky vystrelil len nad bránu. Na opačnej strane Weissovu strelu zneškodnil Haagh a Kucka z následnej dorážky mieril vedľa. Slováci v tých chvíľach ovládali dianie na ihrisku. Strela Hrošovského ani dva pokusy Weissa však zdvojnásobenie náskoku nepriniesli a neujala sa ani delovka Hamšíka. V 37. minúte predviedli domáci rýchlu akciu, na jej začiatku boli Hamšík s Kuckom a na konci chladnokrvne zakončujúci Rusnák - 2:0.

Albert Rusnák a Juraj Kucka oslavujú vedúci gól Slovenska
Albert Rusnák a Juraj Kucka oslavujú vedúci gól Slovenska | zdroj: TASR

Tréner Kozák urobil v polčasovej prestávke dve zmeny, na trávnik poslal Maka s Ďurišom namiesto Rusnáka a Nemca. Slováci v 47. minúte zabudli na zadné dvierka a umožnili hosťom ísť do brejku, ten však pokazili zlou finálnou prihrávkou. Onedlho sa mohol potešiť z gólu Hamšík, po ukážkovej prihrávke od Maka mu však nesadla lopta na nohu. Po hodine hry Weiss neuspel zoči-voči Haaghovi. Prevaha slovenského tímu bola jednoznačná, ale tretí gól neprichádzal. Po početných striedaniach tempo hry upadlo, navyše domáci šetrili sily na dôležitý zápas na Ukrajine a hostia boli spokojní s prijateľným dvojgólovým mankom. To však ešte narástlo po prudkom centri Maka, ktorý vyústil do vlastného gólu Fogta - 3:0.

John Jensen, dočasný tréner Dánska napriek prehre ďakoval svojim odvážnym hrdinom aj slovenskému publiku: "Mali sme 24 hrdinov, ktorých sme povolali asi pred 48 hodinami. Som pyšný a šokovaný z mojich hráčov, ktorí boli na ihrisku. Podali perfektný výkon proti hráčom svetovej špičkovej úrovne. Nikdy nezabudnem na prístup hráčov na aj mimo ihriska. Toto je moja najlepšia prehra. Chcem sa tiež poďakovať aj slovenským fanúšikom, ktorí našim hráčom vedeli zatlieskať. Videl som, že po 25 minútach nám začali fandiť, keď videli naše nasadenie. Ďakujem im."