Main Content

Chelsea má veľký plán. Alisson čoskoro už nemusí byť najdrahším brankárom planéty

streda, 8. august 2018 09:49 | Autor: Jakub Vaverka

Alisson, Kepa, Chelsea koláž
Alisson, Kepa, Chelsea koláž | zdroj: TASR

Odchod belgického brankára Thibauta Courtoisa z Chelsea do Realu Madrid je na spadnutie. Modrí však nechcú nechať situáciu nepovšimnutú, preto pracujú na jeho hviezdnej náhrade. 

Thibaut Courtois sa napriek tomu, že je zdravý, nezúčastnil už na dvoch tréningoch Chelsea za sebou a jeho zotrvanie v Londýne je momentálne vysoko nepravdepodobné. Belgičan si týmto správaním snaží vytrucovať odchod do Realu Madrid a Modrí mu v tom brániť zrejme nebudú.

Vedenie The Blues však celú situáciu nenechá len tak. Prestupové obdobie totiž končí v Premier League už vo štvrtok v noci a Chelsea musí rýchlo konať. Ísť totiž do novej sezóny s brankárskou dvojicou Robert Green – Willy Caballero by sa totiž CFC vyplatiť nemuselo.

Podľa denníka ​Mundo Deportivo sú Londýnčania preto pripravení získať najdrahšieho brankára v histórii. „Chelsea je odhodlaná aktivovať výkupnú klauzulu za Kepu Arrizabalagu z Athleticu Bilbao, ktorý by sa stal najdrahším brankárom celej futbalovej histórie.“

Modrí by museli Baskom za Kepu zaplatiť osemdesiat miliónov eur, ale vzhľadom na to, že má iba 23 rokov a eminentne o jeho služby bojoval Biely Balet, niet o jeho kvalitách pochybností. Chelsea by získala brankára, ktorý by mohol byť jednotkou najbližších 15 rokov.