Main Content

Slovan plánuje ďalšie posilňovanie. Prísť má kvalita do prvých dvoch útokov

utorok, 24. júl 2018 16:49 | Autor: Marek Ďaďo

Vladimír Országh
Vladimír Országh | zdroj: TASR

Bratislavský Slovan sa druhý týždeň pripravuje na novú sezónu na štadióne v Petržalke. Kontinentálna hokejová liga sa začne už o 5 týždňov a tak sa pomaly kráti čas na získavanie nových posíl, ktoré by sa mohli k tímu pripojiť ešte pred samotným štartom nového ročníka.

Slovan najnovšie disponuje dvomi novými menami na súpiske - káder bol doplnený o útočníkov Patrika VirtuKylea Chipchuru. Druhý menovaný za celok z hlavného mesta Slovenska nastupoval už v sezóne 2016/2017.

Sme radi, že sú tu, dopĺňame počty,“ cituje trénera Vladimíra Országha portál hokej.sk. „Boli by sme radi, keby Kyle nadviazal na sezónu spred dvoch rokov. Je dôležitý do defenzívy, do špeciálnych formácií, najmä do oslaboviek. Je jeden z lídrov kabíny, budeme to od neho vyžadovať, keďže starších hráčov nemáme veľa. Patrik je technický hráč, očakávame od neho kreativitu, ťah na bránu, góly, body. Chceme, aby progres z fínskej ligy preniesol do KHL.“

K získaným akvizíciám by sa mohli v dohľadnej dobe pridať ďalšie nové mená. „Stále hľadáme rozdielových, produktívnych hráčov, máme otvorené 3-4 miesta. Hľadáme hráčov do prvej formácie, prípadne druhej, nositeľov gólov a kvality. Sledujeme trh aj v prípade obrancov. Ak by sa objavilo zaujímavé meno v rámci nášho rozpočtu, radi sa o tom porozprávame,“ okomentoval celú situáciu Országh.

Slovenského fanúšika možno nepoteší fakt, že v prípade nových hráčov, by malo ísť o hokejistov zo zahraničia. Ako uviedol aj nový tréner Slovanu, získanie takýchto posíl nemusí byť ľahká záležitosť, nakoľko väčšina z nich čaká na dvojcestné ponuky z NHL či lepšie ponuky z KHL alebo iných líg. Priaznivcom teda neostáva nič iné než čakať, ako sa celá situácia vyvinie.