Main Content

Liverpool sleduje hviezdu chorvátskej reprezentácie z MS 2018

pondelok, 9. júl 2018 08:35 | Autor: Jakub Vaverka

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: YouTube

Na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku o sebe dalo alebo dáva vedieť široké spektrum hráčov, o ktorých sa doposiaľ toľko nehovorilo. Najnovšie sa vedenie anglického Liverpoolu sústredilo na šikovného Chorváta.

Jedným z hráčov, ktorý sa v Rusku ukazuje vo vynikajúcom svetle je chorvátsky reprezentant Domagoj Vida. Kremenitý obranca, ktorý skóroval vo štvrťfinále proti Rusku počas napínavého predĺženia a gól vsietil aj v následnej lotérii pokutových kopov, by sa údajne mohol sťahovať do anglickej Premier League.

„Domagoja Vidu sleduje tréner Liverpoolu FC Jurgen Klopp, ktorý sa ho pokúsi získať na Anfield Road už počas prebiehajúceho letného prestupového obdobia,“ informuje renomovaný turecký zdroj menom ​Ak​sam. Vida je momentálne hráčom Besiktasu Istanbul, no v prípade zaujímavej ponuky by ho slávny BJK vraj nemal problém predať ďalej.

Skúsený bek vo veku 29 rokov predvádza v národnom drese skvelé výkony, pričom svojou bojovnosťou by defenzívu Červených mohol posunúť na vyššiu úroveň. „Liverpool pripravuje na Vidu rovných dvanásť miliónov libier,“ píše sa v tureckom reporte. BJK však bude podľa správ požadovať čiastku na úrovni 18 miliónov.

Liverpool však musí konať rýchlo. Domagoj Vida totiž neupútal len The Reds, ale aj ich mestského rivala Everton. Ďalší zdroj, tento raz ​Sabah, píše, že Karamelky na Vidu chystajú 11,5 milióna libier. Transferu tohto bojovníka z kraju obrany „Vatrenov“ na Anfield by mohol pomôcť aj Dejan Lovren, ktorý už hráčom Červených je a v chorvátskom drese patrí medzi najvážnejších futbalistov.