Main Content

Sergio Ramos sa zastal Messiho: Je svetelné roky pred Maradonom

štvrtok, 21. jún 2018 08:01 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Hráči Barcelony a Realu Madrid sa medzi sebou nezvyknú verejne chváliť. Sergio Ramos ale urobil výnimku a vzdal hold hviezdnemu Lionelovi Messimu. Mal na to však aj iný dôvod, ako len ocenenie jeho schopností.

Lionela Messiho v hlavnom meste Španielska príliš nemajú v láske. Nečudo, veď práve on v posledných rokoch mohol často za to, že Biely Balet nedokráčal k titulom, ktoré si vytýčil. Na majstrovstvách sveta v Rusku ale ide rivalita medzi klubmi bokom, tu sa hrá za jednotlivé krajiny.

Svedčí o tom aj fakt, že kapitán Realu Madrid a jedna z najväčších osobností španielskej reprezentácie, Sergio Ramos, vzdal hold lídrovi Argentíny Lionelovi Messimu. „V Argentíne každý vie, že Diego Maradona je svetelné roky za najlepším hráčom histórie, ktorým je pre mňa Lionel Messi,“ priniesol Ramosove slová denník Marca.

V Ramosovom prípade ale nešlo iba o prejav empatie. Španiel bol nahnevaný na komentáre Diega Maradonu. Argentínska ikona totiž hodnotila obrancu Realu Madrid, pričom Maradona bol veľmi kritický a tvrdil, že Ramos nie je ani zďaleka taký líder či kvalitný obranca, ako napríklad Uruguajčan Diego Godin.