Main Content

Kvôli Realu Madrid ho vyhodili z reprezentácie. Čo povedal Lopetegui médiam?

štvrtok, 14. jún 2018 10:04 | Autor: TASR

Julen Lopetegui
Julen Lopetegui | zdroj: TASR

Krasnodar 13. júna (TASR) - Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) v stredu oznámila, že s reprezentačným trénerom Julenom Lopeteguim s okamžitou platnosťou ukončila zmluvu. Rozhodla sa len dva dni pred úvodným duelom Španielska v B-skupine MS 2018 proti Portugalsku. Na šampionáte povedie Španielov bývalý reprezentant Fernando Hierro.

Päťdesiatjedenročný Lopetegui sa iba v utorok dohodol na zmluve s Realom Madrid. Po šampionáte má s novým zamestnávateľom podpísať zmluvu na tri roky.

"Ďakujeme Julenovi za všetko, čo urobil, pretože má veľkú zásluhu na tom, že sme v Rusku. Sme však nútení ho prepustiť. Musíme vyslať jasný signál všetkým zamestnancom španielskej federácie, že existujú nejaké normy, ktorých sa treba držať," povedal Rubiales.

"Biely balet" mal pôvodne federácii vyplatiť 2 milióny eur ako kompenzáciu, po predčasnom ukončení zmluvy s Lopeteguim ale nebude musieť platiť nič. "Peňazí nie je nikdy dosť, ale v tomto prípade ide o princíp," komentoval Rubiales.

"Nemôžeme mať zamestnanca, ktorý rokuje s inou stranou o zmluve a my to zistíme len 5 minút pred oznámením. To je neakceptovateľné," vysvetlil Rubiales.

Lopetegui po nečakanom konci na lavičke národného tímu neskrýval sklamanie. "Som veľmi smutný," povedal španielskym novinárom v stredu večer na letisku v Krasnodare tesne pred odletom do Moskvy. "Dúfam, že odohráme skvelé majstrovstvá a že získame titul. Máme vynikajúce mužstvo," dodal Lopetegui, ktorý mal ešte v stredu odcestovať z Moskvy do Madridu.