Main Content

NHL prvýkrát v histórii zverejnila výsledky hlasovania o Conn Smythe Trophy

štvrtok, 14. jún 2018 09:07 | Autor: Marek Ďaďo

Alexander Ovečkin s Conn Smythe Trophy
Alexander Ovečkin s Conn Smythe Trophy | zdroj: TASR

Sezóna 2017/2018 sa do histórie zapíše ako ročník kedy svetlo sveta po prvýkrát uzreli výsledky hlasovania o najužitočnejšieho hráča vyraďovací bojov. Ako iste viete, Conn Smythe Trophy si domov odviezol kapitán víťazného celku, Alexander Ovechkin. Nevyhral však absolútne suverénne.

Výsledky zverejnila Asociácia profesionálnych hokejových novinárov. Hneď 1318 hlasujúcich uviedlo na prvé miesto meno ruského ostrostrelca, ktorý sa po dlhých 13 rokoch konečne dočkal víťazstva. V hodnotení u žiadneho z hlasujúcich neskončil horšie ako na druhom mieste. Ovechkin tak získal 80 bodov.

Hneď za ním nasledoval mnohými očakávaný víťaz tejto ankety, Evgeny Kuznetsov. Líder produktivity play off sa takisto neumiestnil horšie ako na druhej priečke, no ako prvý figuroval „iba“ v 5-tich prípadoch. Kuznetsov získal 64 bodov, o 16 zaostal za svojim kapitánom a musí sa uspokojiť iba so strieborným miestom.

Čo sa týka bronzového súboja, bol to stret dvoch maskovaných mužov. Brankára porazeného tímu, Marca-André Fleuryho, umiestnili na 3. miesto dvaja novinári a zvyšných 16 redaktorov dalo svoj hlas Bradenovi Holtbymu, ktorý v play off prekročil svoj tieň zo základnej časti a výrazným dielom prispel k triumfu Caps.

 

Výsledky hlasovania Conn Smythe Trophy
Výsledky hlasovania Conn Smythe Trophy | zdroj: Sportsnet.ca