Main Content

Vráti sa Plekanec do Montrealu? Vie, kde chce ukončiť kariéru

sobota, 26. máj 2018 10:44 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Plekanec
Tomáš Plekanec | zdroj: TASR

Tomáš Plekanec sa po skončení sezóny dostane na listinu voľných hráčov. Je nepravdepodobné, že by pokračoval v Toronte Maple Leafs, kde bol túto sezónu vymenený z Montrealu.

Počas štvrtkového interview v rádiu Montreal’s TSN 690 35-ročný útočník uviedol, že by si v nasledujúcej sezóne prial obliekať opäť dres Montrealu, v ktorom odštartoval svoju zámorskú kariéru.

„Predtým ako som bol vymenený sme o tom diskutovali. Ako som povedal, rád by som sa vrátil do Montrealu. To bude moja priorita a Marc (Marc Bergevin - GM Canadiens) povedal, že by ma tiež chcel späť. Myslím si, že Claude (Claude Julien - tréner) ma pozná veľmi dobre, vie čo môžem urobiť pre tím, rovnako ako Marc,“ cituje jeho slová Montreal Gazette.

Skúsený center ďalej povedal, že celé rozhodnutie je na vedení Montrealu a uvidia, ako to celé dopadne. „Toto je môj domov, práve som sa vrátil späť. Moje deti chodia do francúzskej školy, rozprávajú po francúzsky rovnako dobre ako svojim materinským jazykom, takže pre mňa je to ako byť doma,“ dodal Plekanec.

Na záver celého rozhovoru sa ešte vyjadril, že by si svoj posledný zápas v NHL prial odohrať v Montreale, no posledný zápas kariéry bude patriť jeho rodnému Kladnu. Plekanec má doposiaľ v Národnej hokejovej lige odohraných 998 zápasov so ziskom 606 bodov za 232 gólov a 375 asistencií. V sezóne nazbieral v drese Canadiens 24 bodov v 60 zápasoch. Po výmene do Toronta si v 17 zápasoch základnej časti pripísal iba chabé 2 body, ku ktorým pridal ešte 4 v play off.