Main Content

Milan Škriniar do Barcelony či Realu Madrid? Nie je to vôbec vylúčené

piatok, 18. máj 2018 10:22 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Od čias legendárneho Petra Dubovského nebol slovenský futbalista nikdy tak blízko k prestupu do veľkoklubu s cvengom Realu Madrid či FC Barcelona. Milan Škriniar je.

Zrejme ani tí najväčší optimisti neverili, že by sa mohol Milan Škriniar za jednu sezónu strávenú v Interi Miláno stať jedným z najžiadanejších mladých futbalistov na svete. 23-ročný rodák zo Žiaru nad Hronom sa tento týždeň dočkal dvojnásobnej pocty. Renomovaný portál Goal.com ho zaradil do najlepšej jedenástky európskych futbalových líg (za celú sezónu 2017/2018) a následne ho ten istý portál vybral do zoznamu najvydarenejších prestupov leta 2017. V ňom figuruje po boku Neymara či Salaha.

V súvislosti so Škriniarom sa spomínal odchod z Interu už po prvých dvoch mesiacoch v Interi Miláno. Najprv sa hovorilo o Atleticu Madrid, no počas zimného prestupového obdobia sa už písalo aj o 65 miliónovom interese Manchestru City.

V čerstvom rozhovore pre sport.sk sa vyjadril k špekuláciám Škriniarov agent Karol Csontó, ktorý prestup nekompromisného stopéra nemôže vylúčiť. Naopak prezradil, že sa oňho zaujíma 5 najväčších futbalových klubov sveta.

Hoci ich Csontó nemenoval, z tohto tvrdenia logicky vyplýva, že ide o FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester UnitedBayern Mníchov.

Csontó zároveň naznačil, že cena nášho reprezentanta by sa mohla pohybovať okolo 70 miliónov eur, no je otázne, či by sa našiel klub, ktorý by bol ochotný takúto sumu zaplatiť.

Zároveň nie je isté, či by Inter pristúpil k jeho predaju. Veľa napovie aj posledné kolo Serie A, v ktorom hrá Inter na pôde Lazia Rím. Jedine víťazstvo v tomto zápase zabezpečí “Nerazzurri“ miestenku do Ligy majstrov. Ak by Inter do Champions League nepostúpil, pravdepodobnosť prestupu Škriniara by bola ešte omnoho väčšia.