Main Content

Buffon na lane PSG: Parížania mu ponúkli zmluvu!

piatok, 18. máj 2018 09:57 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: © TASR

Včera legendárny Gianluigi Buffon na tlačovej konferencii oficiálne potvrdil, že končí v Juventuse Turín. Po dlhých sedemnástich rokoch sa rozlúčil so Starou Dámou, s futbalom ale celkovo končiť nechce.

Ešte predtým, ako Gianluigi Buffon oficiálne potvrdil, že končí v Juventuse Turín, sa špekulovalo, že sa ho chystá zlanáriť Liverpool. Anglická stopa by ale nemusela byť na základe najnovších informácií až taká horúca, ako by sa mohlo zdať.

„Favoritom na získanie Buffona je francúzsky majster Paríž Saint-Germain, Parížania dokonca pripravili pre talianskeho gólmana dvojročný kontrakt,“ informoval renomovaný novinár Gianluca Di Marzio, ktorý už viackrát v minulosti potvrdil, že o veľkých prestupoch vie medzi prvými.

„PSG má pre Buffona návrh kontraktu, Parížania chcú ponúknuť „Gigimu“ šancu na získanie triumfu v prestížnej Lige majstrov,“ pridáva svoje tvrdenia francúzsky denník Le Parisien. Faktom je, že aj keď toho Buffon v Turíne povyhrával mnoho, práve európska sláva ho obchádzala.

Nedeľný zápas proti Verone bude pre Gianluigiho Buffona posledným v drese Juventusu Turín. Hlavným záujemcom o jeho služby je teda francúzske PSG, interes má ale aj Liverpool a niektoré britské denníky dokonca píšu aj o Manchestri City.