Main Content

Lionel Messi vzdal Nemecku obrovský kompliment: Kiežby sme boli viac ako oni!

štvrtok, 17. máj 2018 11:14 | Autor: Timotej Gašper

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Lionel Messi vzdal veľký kompliment nemeckému futbalu a dodal, že kiežby bola aj jeho reprezentácia na tom tak, ako aktuálny držiteľ titulu Majstra sveta.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty a ikona FC Barcelony v interview pre argentínsky športový kanál TyC Sports priznal veľkú kvalitu Nemecka a uznal ich tvrdú prácu. Messi spomínal aj na finále MS 2014, kedy jeho "Albicelestes" padli práve proti "Nationalelf" a dodal, že by si v Rusku rád zopakoval túto konfrontáciu.

"Kiežby sme boli viac ako Nemci. Stále tvrdo pracujú, systematicky plánujú budúcnosť a omladzujú káder vždy v ten správny čas. Určite sa v hlavách už pripravujú na tie ďalšie Majstrovstvá v roku 2022. Ich hráči majú veľkú kvalitu a celý realizačný tím pracuje odlišným spôsobom ako to je u nás. Súdia človeka podľa toho, ako tvrdo pracuje a čo vykoná."

Argentínsky výber bude v Rusku od polovice júna čeliť veľmi nevyspytateľným a náročným súperom z Chorvátska, Islandu a Nigérie. Ako ďaleko dokáže Messiho národ dokráčať a či má na to bojovať o celkový triumf, to bude záležať najmä na výkonoch 123-násobného reprezentanta a kapitána Argentíny.