Main Content

Messi sa vyjadril k možnosti prestupu Neymara do Realu Madrid. Znášal by to ťažko

streda, 16. máj 2018 08:53 | Autor: Jakub Vaverka

Messi, Neymar
Messi, Neymar | zdroj: TASR

Lionel Messi je jednou z najväčších osobností v súčasnom futbale. Rozhovory nedáva často, preto, keď sa vyjadrí pre médiá, hneď o tom hovorí celý svet. Inak tomu nie je ani teraz, Leo hovoril o Neymarovi či o tom byť najlepší.

Lionel Messi odmietol tvrdenia novinárov, že by mu išlo o individuálne ocenenia, alebo že by na diaľku súperil s Cristianom Ronaldom o to, kto je najlepší hráč histórie. „Nezaujíma ma, či som najlepší futbalista histórie,“ začal pre TyC Sports.

„Nikdy som niečo také nehovoril. Vždy keď začnem ročník, chcem sa zlepšiť a všetko vyhrať. Vždy keď idem na ihrisko, nechám tam všetko a odovzdám maximum, pre tím a mojich spoluhráčov. Nemení to nič na tom, či je človek najlepší v histórii,“ myslí si päťnásobný víťaz Zlatej lopty.

Messi sa okrajovo vyjadril aj k medializovanej rivalite s Ronaldom. „Nesúperím s nikým, chcem zlepšovať sám seba. Nejde mi o to, či budem najlepší v histórii, ide mi o to, aby som vyhrával trofeje s mojím tímom.“

Argentínsky ťahúň katalánskeho giganta prehovoril aj špekuláciách, ktoré spájajú jeho dobrého kamaráta a bývalého spoluhráča Neymara s Realom Madrid. „Bolo by to strašné. Hlavne preto, čo všetko Ney znamenal pre Barcelonu. I keď jeho pôsobenie u nás skončilo ako skončilo, vyhral tu dôležité tituly – Ligu majstrov aj La Ligu.“

„Ak by nakoniec skončil v Reale Madrid, bolo by to nepríjemné pre nás všetkých v Barcelone. Po futbalovej stránke by to zas Madrid urobilo silnejším. Ešte viac ako je teraz,“ zakončil univerzál, ktorý bude po odchode Andrésa Iniestu barcelonským kapitánom.