Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Francúzsko

piatok, 11. máj 2018 09:49 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

V štvrtom vystúpení na MS sme si pripísali druhé víťazstvo. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Čiliak (7) – Mal minimum práce, čo je ale pre brankára občas aj nevďačná úloha, ak dostane góly. Lenže to nebol Čiliakov prípad, dostal len jeden. A hoci nemusel čeliť extrémne ťažkým situáciám, v dvoch – troch prípadoch nás podržal.

Michal Čajkovský (7) – Jeho fyzická hra robila súperovým hráčom obrovské problémy. Svoje úlohy si splnil, navyše pridal bonusový gól, ktorý pečatil naše víťazstvo.

Andrej Sekera (7) – Opäť náš najvyťaženejší hráč (21:17). V tomto stretnutí hral síce nenápadne, ale o to účelnejšie a prospešnejšie pre kolektív. Dva plusové body sú toho jasným dôkazom. Bol vždy tam, kde ho bolo treba.

Dominik Graňák (7) – Spomedzi obrancov mal druhú najväčšiu minutáž (17:04), no žiaden z nich nevystrelil (3-krát) tak často na bránu ako náš najskúsenejší reprezentant. Jeho najväčší prínos prišiel v tretej tretine, keď obrazne povedané spolu so Sekerom neschádzali z ľadu. Iba oni dvaja hrali vtedy vyše sedem minút.

Marek Ďaloga (6) –  Jeho veľkými zbraňami sú korčuľovanie a ofenzívne výpady, lenže v tomto zápase to vôbec neukázal. Prakticky len bránil, ale za to úspešne.

Christián Jaroš (6) – Ďalší trochu neviditeľný obranca, ktorý si ale splnil svoje primárne povinnosti. Štatistické nuly vymazal aspoň dvoma strelami v prvej tretine.

Martin Fehérváry (6,5) – Výborne blokoval strely súpera, pričom nemusel mať ani rukavicu... Chlapec robí všetko preto, aby bol v drafte čo najvyššie. Jedna strela a pluska zvýrazňujú jeho výkon.

Adam Jánošík (6) – Aj v tomto zápase si plnil svoje povinnosti. Zbytočne nešpekuloval, robil, čo mal nakázané.

Mário Grman (6) – Úlohou nášho ôsmeho obrancu je hlavne nič nepokaziť, keď si ostatní potrebujú vydýchnuť. Túto úlohu proti Francúzom splnil. Mal aj jeden ofenzívny výpad.

Tomáš Jurčo (5,5) – Aktivitou vybojoval našu štvorminútovú presilovku. Škoda, že pri takýchto štandardách nám veľmi nepomohol. Vyčítať mu možno aj to, že nás obral o gól, ktorý dal Nagy, keďže Jurčo vlastnou nepozornosťou vyrobil ofsajd. Strelecká aktivita (tri pokusy) bola v poriadku, lenže krídlo prvej formácie musí proti outsiderovi bodovať.

Michal Krištof (5) – Až sa nechce veriť, že štatistici mu narátali takmer 20 minút strávených na ľade, keďže ho bolo zatiaľ najmenej vidieť. Viac bránil ako útočil. Na buly sa oproti prvému zápasu zlepšil, teraz bol už na 50 percentách.

Ladislav Nagy (6) – O streľbu sa pokúšal, keď spolu s Graňákom a Jurčom mal z našich hráčov najviac streleckých pokusov (tri). Dal dokonca aj nádherný gól, len keby platil... S Francúzmi stíhal, uvidíme, ako to bude proti favoritom.

Martin Bakoš (4,5) – Nezabránil Claireauxovi vystreliť pri jedinom góle nášho protivníka, hoci mal. Preto sa nemožno čudovať, že jeho zápasová minutáž začala klesať.

Marek Hovorka (4,5) – Prehral kľúčové buly pred gólom Francúzov, navyše zle v tom momente bránil. Mal nízku úspešnosť na vhadzovaniach (37,50 %). Aspoňže dvakrát ohrozil bránu súpera.

Marcel Haščák (5) – Celý druhý útok to má za mínus jeden, ak hovoríme o štatistike plus/mínus. No v hre tiež veľmi nezaujal. Haščák pridal ako „bonus“ stupídne vylúčenie na dve minúty, keď zahodil súperovi hokejku.

Dávid Bondra (7,5) – Pekný gól, asistencia, keď dobre clonil pred bránou pri našom víťaznom presnom zásahu. K tomu dobrá práca na korčuliach. Syn legendy nášho hokeja si pýta lepší angažmán.

Dávid Buc (8) – Náš jasne najlepší hráč v stretnutí. Bol pri všetkých našich presných zásahoch (1+2), aj preto mal ako jediný tri plusky. Vyčítať mu možno len záporné číslo na buly (42,11 %).

Patrik Svitana (7) – Hoci hral z nášho najlepšieho útoku najmenej, aj tak zaznamenal dve asistencie. Svoju prácu si urobil vrchovato, veď mal dva plusové body.

Andrej Kudrna (6) – Aj keď hral z našich najmenej, ako jediný pod 11 minút (10:50), svoju primárnu prácu si odrobil. Veď súper nám pri jeho pobyte na ľade gól nedal.

Tomáš Marcinko (6) – Vyrobil hlúpe vylúčenie v poslednej minúte, čiže súper mohol hrať 6 na 4. To sa nemôže opakovať! Naopak, pochvalu si zaslúži za buly. Slovák v plusových číslach (53,85 %)? Pomaly na otváranie šampanského...

Lukáš Cingel (6,5) – Keď má hráč štvrtej formácie v konečnom súčte plusku, je to vždy na pochvalu. Nečudo, že kým minutáž niektorým útočníkom počas duelu klesala, jemu stúpala.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon