Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase s Rakúskom

utorok, 8. máj 2018 21:40 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

Prvý trojbodový zápis na turnaji, náznaky dobrej hry, ale aj zbytočné komplikácie v zápase, v ktorom individuálne mali naši hráči navrch. Výhra je pozitívna, pre ďalšie úspechy však treba pridať.

Patrik Rybár – 6,5 -  Ľadový gulečník, ktorý v prvej tretine rozohral Sekera sám so sebou, spôsobil, že s prvým gólom Rakúska nemohol šampionátový debutant nič robiť. Potom ale zatiahol roletu a viackrát tím podržal, najmä pri prečísleniach súpera. Inkasoval dvakrát, mohol však aj viac, keďže najmä v tretej tretine mu obrana dala možnosť vyniknúť. Využil ju.

Andrej Sekera – 5,5 – Svojim tečom otvoril skóre pre súpera, čo možno je nešťastná náhoda, no obranca s Andrejovými skúsenosťami by ani takú strelu nemal podceniť a radšej prenechať puk brankárovi. Po góle sa snažil túto situáciu odčiniť aktivitou smerom dopredu, ale chýbalo tomu väčšie nasadenie a rýchlosť. Na širokom klzisku by borec z NHL, ktorý je zvyknutý na oveľa rýchlejšie akcie, mal pôsobiť oveľa živšie.

Michal Čajkovský – 5,5– Ofenzívne opäť aktívny aj v tomto zápase. Dopĺňal útočníkov, hoci v obrannej dvojici so Sekerom by sa dalo očakávať, že práve Čajkovský bude tým defenzívnejšie zameraným. Od člena prvej defenzívnej dvojice by sa v takomto zápase zrejme očakávalo viac ako 0 v kolonke kanadských bodov i tabuľke pravdy.

Dominik Graňák – 6 - Pri prvotretinovom prečíslení Rakúska 2:1 výborne odstavil jedného  hráča a druhému zmenšil strelecký uhol. V defenzíve bol stabilný aj vo zvyšku duelu, dvakrát zamieril medzi žrde. Celkovo pôsobil o niečo aktívnejšie ako v nedeľu.

Marek Ďaloga- 6 - Založil prvú gólovú akciu, z druhej vlny dopĺňal útočníkov a konečne pridal aj častejšiu streľbu, hoci sa nie vždy zmestil do brány. Svoje si odohral, výkon mierne nadpriemerný, v ďalších dueloch by sme radi videli aj typické ofenzívne výlety.

Adam Jánošík- 5,5 – Adam hral dobre pozične, keď často uzatváral pásmo, presadil sa fyzicky. Pri desaťminútovom vyťažení samozrejme nemal priestor ukázať viac.

Christian Jaroš -6,5 -  Jeho strelecká aktivita sa vyplatila. Okrem presiloviek to skúšal aj za rovnovážneho stavu, čo sa pretavilo v tretí gól našich. Celkovo šesť striel, tri plusové body a honor hráča zápasu.

Martin Feherváry - 6– Na to, že odoohral len niečo vyše osem minút, stihol toho dosť. Najmladší hráč našich na turnaji si pripísal v zápase dve asistencie, dopĺňal útok, v defenzíve spoľahlivo až na situáciu z tretej tretiny, kedy neubránil strelca druhého gólu. Pre hráča, ktorý na turnaji len zbiera skúsenosti, mierne nadpriemerný výkon.

Mário Grman – 5,5 – Nebol to ktovieaký výrazný výkon. V jeho prvom zápase nesklamal, ani nezažiaril. Svoje miesto si zastal, celkovo priemer.

Tomáš Jurčo –6 -  Technicky najvyspelejší hráč na ľade, no Rakúšania si naňho dávali pozor a umne ho zdvojovali. Kombinácie prvej formácie však na súpera platili a naša elitná päťka neraz zatopila pod kotlom. Na konci prvej tretiny si neudržal nervy na uzde, ale po návrate z trestnej lavice to vynahradil gólom. Hýril aktivitou, čoho výsledkom sú dva kanadské body a dve plusky.

Michal Krištof- 6 – Viac pripravoval šance a priestor pre svojich kolegov z formácie, nakoniec sa však aj on presadil strelecky zo svojej jedinej strely v zápase. Najnasadzovanejší útočník našich v stretnutí.

Ladislav Nagy –6 -  V prvej tretine mal dve nádejné príležitosti po prihrávke od Jurča, chýbalo však viac priestoru. V aktivite pokračoval aj v druhej tretine a celkovo zaznamenal päť striel na bránu v zápase. Chýbal mu len gól, ale nasadením, kombináciou  a tlačením sa do brány sa priblížil k tomu, čo od neho očakávame.

Marcel Haščák – 6 – Konečne mu to tam padlo. Tentokrát Marcelovi stačila na gól jedna strela, čo môže pomôcť jeho sebavedomiu do ďalších duelov. Hral s nasadením, jeho formácia korčuliarsky súpera prevýšila. Teraz už len pridať v každom ďalšom zápase.

Martin Bakoš – 5,5 – Viackrát stál na začiatku útočných akcií našich, chýbala však, buď presnejšia finálna prihrávka, alebo presné zakončenie samotným Martinom. Smerom dozadu spoľahlivý výkon.

Marek Hovorka – 6 – Naskočil do prvého zápasu na turnaji a hneď mal prsty v góle. Dobre unikol spolu s Haščákom, kolegovi odtiahol obrancu a prehodil na Haščáka, ktorý dal vyrovnávajúci gól našich. Dobre pracoval pri forčekingu. V druhej polovici zápasu sa trochu vytratil.

Dávid Bondra- 5,5 -  Svojim pohybom si vypýtal prvú presilovku, ktorá však dlho netrvala. Dávid a celá jeho útočná formácia hrala obetavo, typický výkon checking-line, hoci v súčasnom slovenskom tíme im patrí v hierarchii formácií tretia pozícia.

Dávid Buc – 5,5- Šikovne rozdával puky svojim krídlam. Aj jeho sme často videli prijímať údery, ale ich aj rozdávať. Vrhal sa do striel, bojoval pri mantineloch. Od chlapcov z našej ligy očakávame najmä nasadenie a to Dávid ukázal.

Patrik Svitana – 5,5- Aj ďalší popradský hráč si vypýtal presilovku. Platí preňho prakticky to isté, čo pre jeho spoluhráčov z formácie. Patrik bol možno o niečo viditeľnejší v ofenzíve, avšak len o kúsok.

Lukáš Cingel - 6  - Aktívny v útočnej tretine, snažil sa hľadať svojich spoluhráčov z formácie. Dohrával súboje, hral aktívne na oboch koncoch ihriska.

Tomáš Marcinko- 5  - Opäť kvalitne v obrannej fáze, v útoku je to však jalové. Moderný útočník musí zvládať obe činnosti a Tomášovi tá ofenzívna na tomto turnaji nejde.

Andrej Kudrna – 5,5 – Na ľad sa nedostával až tak často, no keď striedal, bolo ho cítiť. V prvej tretine si pripísal dva nebezpečné strelecké pokusy, v ostatných dvoch mal viac defenzívnejšie úlohy.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon