Main Content

Real odmietol urobiť Barcelone "uličku cti". Pique vymyslel náhradné riešenie (fotka vnútri)

pondelok, 7. máj 2018 12:36 | Autor: Jakub Vaverka

Gerard Pique
Gerard Pique | zdroj: TASR

FC Barcelona je španielskym majstrom. Katalánci sa ale uličky cti pred El Clásicom nedočkali, preto zobral veci do svojich rúk stopér Blaugranas Gerard Piqué.

Vo veľkom sa pred El Clásicom riešilo, že Real Madrid odmietol urobiť Barcelone uličku cti ako vzdanie rešpektu za získanie majstrovského titulu. Rozhodol o tom kouč Bieleho Baletu Zinedine Zidane. Stalo sa tak prvý raz od konca vlády generála Francisca Franca.

Barcelončania sa ale vynašli. Svet obleteli fotografie z toho, že Barca mala aj napriek odmietnutiu Realu čestnú stráž, ktorú si zaslúži. Situáciu vysvetlil Gerard Piqué. „Sme šampióni a Real Madrid nám odmietol urobiť uličku cti, tak som poprosil náš realizačný tím.“

Zápas sa skončil 2:2, skórovali hviezdni Suarez, Ronaldo, Messi a Bale. Duel poznačili viaceré chyby rozhodcu. Hlavný arbiter Hernandez Hernandez pískal zle na obe strany. Vylúčil domáceho Sergiho Roberta, ktorý trafil do tváre Marcela, no samotný Marcelo po stretnutí povedal, že to bolo podľa neho veľmi prísne.

K problematike rozhodcov sa vyjadril aj kapitán Realu Madrid Sergio Ramos, ktorý vzdal hold Barcelone. „Barcelona nevyhrala titul kvôli rozhodcom. Sú jednoducho majstri,“ povedal líder Bieleho Baletu, o ktorom je známe, že mu katalánsky celok dlhodobo leží v žalúdku.