Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Česko – Slovensko

nedeľa, 6. máj 2018 10:00 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

Máme za sebou prvý zápas na MS, ktorý sme stratili až v závere. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Čiliak (7) – V premiére na svetovom šampionáte dostal cenu pre najlepšieho slovenského hráča zápasu. A to plne zaslúžene, lebo nebyť jeho zákrokov, dostaneme latu. Lenže tiež nemôže dostať taký pomerne lacný gól na 2:2. V tom momente akoby ho opustilo šťastie, ktoré si vybral pri viacerých zákrokoch predtým.

Michal Čajkovský (5,5) – Nebolo ho tak vidieť, pritom v národnom drese už bol viackrát jeho prínos citeľný. No teraz akoby bol brzdený taktickou zviazanosťou zvoleného systému.  

Andrej Sekera (7) – Podľa očakávania bol náš najvyťaženejší hráč (20:21), paradoxne, ale to nám možno aj ublížilo. Bol to totiž Sekera, okolo ktorého sa pri víťaznom góle v predĺžení prehnal Jaškin ako víchor. Po zranení ešte náš kapitán evidentne nemá natrénované na takéto dávky. Ak by mal, stopercentne sa mu to nestane. Na druhej strane, má obrovskú zásluhu na oboch našich presných zásahoch. Ukázal ideálne nastrelenie na teč a tiež presnú koncovku.

Dominik Graňák (6) – Z obrancov mal druhú najväčšiu minutáž (19:53). Pomerne dobre vypĺňal priestory, hoci sa mínuske nevyhol. Lenže tá bola spôsobená skôr chybou Nagya. Škoda, že okrem úpornej defenzívy neukázal aj nejakú nadstavbu, aj keď mu to náš obranný systém veľmi nedovoľuje.

Marek Ďaloga (6,5) –  Vybojoval vylúčenie pred naším druhým gólom. Ukázal výborný obranný zákrok voči Hykovi, keď mu nedovolil zakončiť do prázdnej brány. Neskôr mal aj jeden výborný návrat. No v jeho výkone boli aj zaváhania.

Christián Jaroš (6) – Viackrát sa mu stalo, že bol nedôrazný, čím sa súper dostal do šance. Na druhej strane, vystrelil aspoň raz na bránu. Prečo takú banalitu vôbec spomíname? Lebo okrem Sekeru už žiaden iný slovenský obranca nevystrelil, čo mnohé naznačuje...

Adam Jánošík (5,5) – Začneme od konca, keď dostatočne nevytlačil Nečasa pri vyrovnaní desať sekúnd pred záverečnou sirénou. Aj keď treba priznať, že nedostal v tom momente pomoc od spoluhráčov, pričom sám sa jej snažil rozdať čo najviac.

Martin Fehérváry (6,5) – Nezačal dobre, ale potom sa osmelil a už hral spoľahlivo. Na mladého hráča bol výkon v poriadku.

Ladislav Nagy (5,5) – Predviedol zbytočný faul v útočnom pásme, na druhej strane stratil puk pred gólom na 1:1. Akoby bol stále v Pjongčangu... Našťastie, aspoň pri presilovkách bol užitočný, pričom si pripísal dve asistencie. Stálo by za úvahu, či ho nevyužiť len počas nich, lebo v hre päť na päť je viac nebezpečný pre nás ako protivníka.

Michal Krištof (5,5) – Strelil prvý reprezentačný gól, keď výborne tečoval Sekerovo nastrelenie, no inak už veľmi v ofenzíve nezaujal. Veď už ani nevystrelil, pritom dostal z útočníkov najväčší priestor (20:05). Bilanciu na buly mal slabú (36,36 %).

Tomáš Jurčo (6) – Dobre clonil súperovmu brankárovi pred prvým aj druhým gólom. Bol náš najaktívnejší strelec so štyrmi pokusmi. Lenže čakáme od neho body, nie iba strely.

Marcel Haščák (5) – Krídlo druhého útoku musí ukázať viac, tým je povedané všetko.

Juraj Mikúš (5) – Snažiť sa snažil, ale nebolo to ono. Potešila na slovenské pomery vysoká početnosť streľby (tri pokusy), sklamala nízka úspešnosť na vhadzovaniach (30 %). Hoci pre náš hokej je to už pomaly tradičné číslo...

Martin Bakoš (4,5) – Platia rovnaké slová ako u Haščáka. Len musíme dodať, že Bakošov prínos proti Čechom bol o niečo menší.

Dávid Bondra (4,5) – Vybojoval presilovku pred prvým gólom nášho mužstva, no potom sa predviedol už iba pri jednej strele.

Dávid Buc (4,5) – Buc najviac zaujal tým, že z našich centrov mal najlepšie buly. Lenže údaj 45,45 % na pochvalu nie je.

Patrik Svitana (4,5) – Popradská formácia už tak nežiarila ako v príprave, predsa len, súper na druhej strane bol z iného súdka. Navyše toto nie je hokejbalový šampionát.

Lukáš Cingel (4) – Už v prvej tretine mal pred bránou súpera dobrú šancu, lenže sa jej zľakol. Preto ani neprekvapuje, že netrafil prázdnu českú bránu tesne pred koncom. Útočník musí veľké príležitosti premieňať, nie sa ich báť.

Tomáš Marcinko (5) – S Cingelom chodili hlavne brániť, aj v oslabeniach. V tomto smere to bolo v poriadku. No keď vyhrávate pomaly len každé štvrté buly (28,57 %), veľmi svojmu mužstvu nepomôžete.

Pavol Skalický (5) – Hral z našich najmenej (8:23), no snažil sa aspoň pomôcť svojimi prednosťami v silovej hre.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon