Main Content

Tomáš Jurčo: Ukázal som, že mám na NHL

sobota, 5. máj 2018 12:32 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Slovenský útočník, ktorému po skončení aktuálnej sezóny vyprší zmluva a stane sa nechráneným voľným hráčom, by chcel aj v nasledujúcom ročníku obliekať dres svojho súčasného zamestnávateľa.

Už dnes nastúpi košický rodák Tomáš Jurčo do prvého zápasu na MS proti Českej republike. Zatiaľ čo teraz sa musí sústrediť na výkony v národnom drese, po skončení šampionátu sa bude zaoberať inou otázkou toho, kde bude pôsobiť v budúcej sezóne. Samotný Jurčo verí, že sa mu podarí predĺžiť zmluvu s Jastrabmi, ktorých dres obliekal (striedavo s farmou Rockford IceHogs) posledného jeden a pol ročníka.

„Už po sezóne som mal míting s manažérom Stanom Bowmanom aj trénerom Joelom Quennevillom. Veľmi som sa im páčil. Rokovania o novej zmluve ale ešte neprebehli,“ uviedol Jurčo pre portál šport.sk . „Chcel by som pravdepodobne ročnú zmluvu a hrať celú ďalšiu sezónu tak, ako tomu bolo v závere ročníka. Potom si vybojujem aj lepší kontrakt,“ pokračoval v rozhovore 25 ročný krídelník.

Jurčo, ktorý v sezóne v hlavnom tíme Chicaga odohral 29 zápasov a nazbieral 10 bodov, by mal na MS poriadne zabrať a ukázať sa aj iným, potencionálnym záujemcom v čo najlepšom svetle. V období, keď už bolo viacmenej jasné, že sa Chicago do play off neprebojuje, dostával v hlavnom tíme oveľa viac príležitostí.

Pokiaľ by sa mu podarila udržať forma z konca sezóny, myslíme si, že o robotu sa strachovať nemusí. A vie to aj samotný hráč: „Dostal som šancu, chytil som sa a ukázal, že mám na NHL. Odohral som na konci ročníka všetky zápasy, v ktorých som bol zdravotne v poriadku. Na ľade som mal dostatok priestoru. Tréner ma posielal v rôznych situáciách proti najlepším päťkám súperov."

Fanúšikom slovenského hokeja zostáva iba veriť, že náš hokej nepríde o ďalšieho zástupcu v NHL.