Main Content

Uvidíme na MS Réwaya či Sersena? Šatan sa vyjadril jednoznačne

piatok, 30. marec 2018 09:53 | Autor: Martin Gregor

Miroslav Šatan a Martin Réway
Miroslav Šatan a Martin Réway | zdroj: TASR

Už o 35 dní štartuje druhý hokejový vrchol tejto sezóny v podobe majstrovstiev sveta v Dánsku. Slovenská reprezentácia sa na ňom bude snažiť napraviť pokazený dojem z minuloročného šampionátu, na ktorom sme sa umiestnili na pre nás historicky najhoršom 14. mieste.

Miroslav Šatan a Craig Ramsay pred dvoma dňami oznámili nomináciu na úvodnú fázu prípravy, v rámci ktorej odohráme zápasy so Švédskom (5.  a 6. apríla) v rámci Euro Hockey Challenge.

V rozhovore pre portál Sport.sk sa Miroslav Šatan vyjadril aj k viacerým menám, ktoré sa spomínali v spojitosti s národným tímom a potvrdil, že Slovanisti Michal Sersen, Ivan Švárny a Martin Réway na šampionáte dres Slovenska neoblečú.

,,Nad nimi neuvažujeme,” znela jednoznačná odpoveď generálneho manažéra.

Šatan však nevylučuje reprezentačný návrat Tomáša Záborského, keďže povedal, že má dvere do národného tímu stále otvorené. Víťaz Stanley Cupu a držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS potvrdil, že sa mu ozve po ukončení jeho klubovej sezóny.

Záborský predvádza výborné výkony v play-off fínskej Liigy, čoho dôkazom je aj jeho včerajší gól a asistencia pri postupe Tappary Tampere cez KaiPu Kuopio do semifinále. 30-ročný slovenský útočník má v play-off zatiaľ bilanciu 6 zápasov a 6 bodov.

Čo sa týka možných posíl z NHL Šatan veľmi konkrétny nebol, len uviedol, že ich začne oslovovať až po konci základnej časti. Spoločne s Jánom Lašákom by však boli radi, keby bol brankárskou jednotkou na šampionáte Jaroslav Halák, ktorého New York Islanders je už dlhšie mimo boje o play-off NHL.

Šatan odpovedal aj na otázku, s akým umiestnením Slovenska ba tohtoročnom šampionáte bude spokojný: „S postupom do štvrťfinále. Je to náš základný cieľ.“

Slovensko na turnaji v Dánsku nemôže vypadnúť do B-kategórie, nakoľko budúci rok sa bude konať svetový šampionát na Slovensku. Bude však hrať o dôležité body do rankingu IIHF, ktoré rozhodujú o miestenkách na olympiádu v roku 2022.