Main Content

Legendárny Ronaldinho otvorene: Nemal som na Messiho zlý vplyv

utorok, 27. marec 2018 11:09 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi a Ronaldinho
Lionel Messi a Ronaldinho | zdroj: Instagram

Ronaldinho bol svojho času najlepším hráčom na svete. Po príchode Pepa Guardiolu do Barcelony ale musel zmeniť dres. Povrávalo sa, že mal zlý vplyv na mladého Lea Messiho.

Bývalý ťahúň FC Barcelona Ronaldinho poprel fámy o tom, že by v roku 2008 skončil v metropole Katalánska preto, že by mal zlý vplyv na mladého Lionela Messiho. „Bolo to jednoduché, proste nastal čas na to, aby som odišiel,“ začal R10 pre FourFourTwo.

„Chcel som nasledovať kroky Franka Rijkaarda, ktorý bol mojím trénerom a povedal mi skvelé veci o AC Miláno. Mal som niekoľko ponúk, ale ja som chcel odísť do Milána,“ vysvetlil Brazílčan, prečo prestúpil na San Siro.

„To, čo sa povedalo o mojom vplyve na Messiho nebola pravda. Nemali by ste vždy veriť tomu, čo čítate. Vždy som sa naňho snažil vplývať dobre a robil som to, čo pre mňa robil v mladom veku Ronaldo. Cítil som sa ovplyvnený a chcel som to odovzdať ďalej,“ prezradil Brazílčan.

„Messi bol vždy plachý, ale na ihrisku skvelý. Žili sme na rovnakej ulici, mal som s ním skvelý vzťah a taktiež s jeho rodinou. A nevadilo mi ani to, že som vedel, že je to lepší futbalista ako ja,“ zakončil legendárny Ronaldinho.