Main Content

Patrick Kluivert radí nadanému synovi, aby si počkal na Barcelonu

pondelok, 26. marec 2018 09:38 | Autor: Timotej Gašper

Otec a syn: Patrick a Justin Kluivertovci
Otec a syn: Patrick a Justin Kluivertovci | zdroj: TASR

Syn legendárneho Patricka Kluiverta patrí k najväčším talentom v Európe a o jeho služby sa zaujíma viacero klubov. Otec však svojmu synovi odporúča, aby nasledoval jeho kroky a prestúpil do Španielska.

Stále len 18-ročný krídelník, Justin Kluivert, si vo futbalovom svete urobil rýchlo silné meno a stal sa oporou ofenzívy Ajaxu Amsterdam, za ktorý dal v tejto sezóne už 8 gólov a pridal aj 4 asistencie. Rýchly a technicky nesmierne nadaný tínedžer sa stal terčom pre viacero popredných európskych celkov, pričom k najväčším záujemcom sa radí Jose Mourinho a teda Manchester United.

Je však možné, že United vyjde naprázdno, keďže Justinov otec, legendárny bývalý hráč Ajaxu, AC Miláno či  Barcelony, radí synovi, aby si počkal práve na volanie katalánskeho giganta.

„Som naňho veľmi hrdý. V Ajaxe si počína dobre, je členom základnej zostavy, čo je z dlhodobého hľadiska najdôležitejšie. Samozrejme, preferoval by som, ak by si vybral Barcu, no vo futbale sa môže stať čokoľvek.  Je dospelý a rozhodnutie má vo vlastných rukách, no sám povedal, že hrať v Barcelone by bol preňho sen. Ale ako som vravel, vo futbale nikdy neviete, čo sa stane.“

Dnes už 41-ročný Patrick odohral v Barcelone šesť sezón a tak dobre pozná tamojšie spôsoby aj tradície. Je však veľmi otázne, ako dopadne budúcnosť 18-ročného nadaného Kluiverta juniora, ktorý pred pár dňami už nastúpil aj za prvý tím Holandska.

„Dúfam, že mladí nadaní hráči ostanú v Holandsku čo najdlhšie, aby pravidelne hrávali a zlepšovali sa. Je to možnosť, no samozrejme nie nejaké rozhodnutie. Rozprával som sa s ním o jeho zmluve v Ajaxe a myslím si, že by mal zotrvať tam, keďže stále má len 18 rokov a veľký prestup by ho mohol zabrzdiť. On však nie je pod žiadnym tlakom a stále hrá, ako keby mal 14 rokov. Máme v Holandsku obrovský talent a verím, že má pred sebou veľkú budúcnosť,“ vyjadril sa na situáciu Justina Kluiverta hlavný tréner Holandska a bývalý kouč Evertonu, Ronald Koeman.