Main Content

Neymarove prémie vyrážajú dych: Brazílčan môže získať kráľovské peniaze!

sobota, 3. marec 2018 13:56 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Brazílsky útočník Neymar patrí medzi najzaujímavejšie mená vo svete futbalu. Nečudo, že sa o jeho služby bijú prakticky všetci sponzori.

Brazílsky útočník Neymar má podpísaný lukratívny sponzorský kontrakt s americkou firmou Nike, ktorý platí do roku 2022. Suma, o ktorú si najdrahší hráč v histórii môže prilepšiť, jednoducho vyráža dych.

Zdroj menom UOL Esporte píše o tom, čo všetko môže 26-ročnému zakončovateľovi priniesť ďalšie a ďalšie prémie. „Neymar podpísal zmluvu v roku 2011, pričom jeho zárobok závisí od toho, čo dokáže na ihrisku,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

„Neymarov zárobok závisí napríklad od toho, za aký tím hrá. Kluby sú rozdelené do kategórií A,B,C a D, pričom do A kategórie patria napríklad Chlesea, Manchester United, Bayern Mníchov, Juventus Turín či Real Madrid,“ tvrdia UOL Esporte.

Ak Neymar vyhrá v lete s Brazíliou MS 2018 v Rusku, zarobí 50 000 dolárov, ak sa stane na Mundiale najlepším hráčom alebo najlepším strelcom, získa prémiu vo výške 200 000 dolárov. Najvýhodnejšie pre tohto Brazílčana ale je, ak dokráča k Zlatej lopte.

Ak sa 222-miliónová posila Parížanov stane držiteľom Zlatej lopty, dostane bonus na úrovni 1 000 000 dolárov. Ak by sa mu to podarilo dvakrát za sebou, prémia sa zdvojnásobí. Jednoducho, ak sa bude Neymarovi dariť predovšetkým po individuálnej stránke, zarobí skutočne nepredstaviteľné peniaze.