Main Content

Petre Vlhovej tesne ušla medaila v alpskej kombinácii

štvrtok, 22. február 2018 08:28 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Pjongčang 22. februára (TASR) - Švajčiarska lyžiarka Michelle Gisinová získala na ZOH v Pjongčangu zlatú medailu v alpskej kombinácii.

V horskom dejisku Čongson triumfovala suverénnym spôsobom s náskokom 97 stotín pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Bronzovú medailu vybojovala Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,44). Slovenka Petra Vlhová skončila piata (+1,73), od bronzu ju delilo 65 stotín. Barbara Kantorová bola 18. (+9,04).

Gisinová si vytvorila výbornú východiskovú pozíciu po kombinačnom zjazde, v ktorom dosiahla tretí najrýchlejší čas. V slalome dokáže jazdiť na hranici elitnej pätnástky a vo štvrtkovej druhej časti kombinácie predviedla perfektnú jazdu. Odrazila nápor favorizovanej Shiffrinovej a slávila životný úspech. Jej doposiaľ najlepším výsledkom na vrcholných podujatiach bolo zlato v tímovej súťaži z MS.

Pre Američanku je striebro aspoň čiastočnou náplasťou za nevydarený špeciálny slalom, v ktorom skončila štvrtá. Vlhová bola po zjazde 13. so stratou 3 sekundy 21 stotín na vedúcu Američanku Lindsey Vonnovú. Vďaka druhému najlepšiemu času v slalome sa posunula na konečnú piatu priečku. Vonnová pochovala šance na ďalšiu olympijskú medailu krátko po štarte slalomu a súťaž nedokončila.