Main Content

Tréner Vlhovej nebol spokojný: Bol to naozaj zlý výkon

štvrtok, 15. február 2018 08:43 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Pjongčang 15. februára (TASR) - Tréner Livio Magoni nebol spokojný s výkonom svojej zverenky Petry Vlhovej vo štvrtkovom obrovskom slalome alpských lyžiarok na zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

Slovenská reprezentantka obsadila trinástu pozíciu, keď si o jedno miesto pohoršila v porovnaní s prvým kolom.

Vlhová mala pritom v druhej jazde výhodu trate, ktorej architektúra patrila práve Magonimu. V tejto sezóne dokázala viackrát v druhom kole riadne pridať. Nie všetky "obráky" jej vyšli, ale z predchádzajúcich štyroch vo Svetovom pohári sa trikrát umiestnila v prvej desiatke. Zatiaľ sa síce nedostala cez maximum, teda siedme miesto vo SP, no vyrovnala ho koncom decembra v Lienzi a vlani zažiarila na vrcholnom podujatí na MS v St. Moritzi ôsmou priečkou. Olympijská súťaž sa však zaradí medzi tie menej vydarené.

"Bol to naozaj zlý výkon, v prvom kole ešte ako tak, ale v druhom ako keby vôbec nelyžovala. Jeho trať bola pre Petru obvyklá, zvyčajne na takejto trati ide veľmi dobre, ale neviem, čo sa stalo dnes, keď bola olympijská súťaž. Dúfam, že v piatkovom slalome dokážeme niečo zmeniť," povedal pre TASR Magoni, ktorý medzi príčiny nezaradil presunutie obrovského slalomu z pondelka na štvrtok: "Pre všetky to bolo rovnaké."

Aj sama Vlhová si uvedomovala, že výkon nesplnil jej osobné kritériá: "Dalo sa zajazdiť lepšie, spravila som drobné chyby. Trináste miesto je možno pre niekoho dobré, ale chcela som viac. V prvom kole som išla pomerne dobre, akurát strednú pasáž som trocha pokazila. Boli tam drobné chyby, ktoré ľudia nevidia, ale ja áno. Je to taký môj zlozvyk. V druhom kole som ich urobila viac, bola som neskoro pri bránkach a všetko sa potom ukázalo v cieli."

Taliansky kouč povedal po stredajšom presunutí slalomu, že z pohľadu Vlhovej najsilnejšej disciplíny by bolo vhodnejšie, keby sa "obrák" neuskutočnil. Po štvrtkovom výsledku nechcel o mentálnom nastavení 22-ročnej lyžiarky špekulovať: "V piatok uvidíme, či to bude lepšie. Nie sme v Petrinej hlave a nevieme, čo sa v nej odohráva."

Slovenka by už ďalšie rušenie súťaže neprivítala a hoci trinástu priečku nepovažovala za úspech, chuť pred slalomom jej rozhodne nezobrala. "Je dobré, že sa konečne začalo jazdiť. Predtým to bolo nepríjemné, vyviezli nás hore, tam sme čakali, potom sme zas išli dole a celé sa to takto opakovalo. Nič som nerobila, a aj tak som z toho bola unavená. Som rada, že už súťažím, teším sa na slalom. Chcem podať môj najlepší výkon a potom sa ukáže, čo z toho vzíde," uzavrela Vlhová, ktorú sa realizačný tím snažil čo najskôr stiahnuť zo svahu. "Dnes už nebude tréning, okamžite ideme na ubytovanie, kde budeme regenerovať, pracovať s fyzioterapeutom a čakať na zajtrajšok," vysvetlil Magoni postup pred dňom D.