Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Slovenska nad OŠ z Ruska: Slováci boli lepší!

streda, 14. február 2018 15:49 | Autor: Martin Gregor

Hlasy po záapse s Ruskom v Pjongčangu 2018
Hlasy po záapse s Ruskom v Pjongčangu 2018 | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti v prvom zápase na hokejovom turnaji v Pjongčangu 2018 senzačne porazili najväčšieho favorita turnaja olympijský výber Ruska 3:2. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

Hlasy po zápase

Craig Ramsay, tréner SR: "Je to veľmi cenné víťazstvo, zvlášť po tom, čo sme hneď v úvode prehrávali 0:2. Napriek tomu sa nikto na striedačke nevzdával a keď sme ubrańili oslabenia a dali prvý gól, vycítili sme svoju šancu. Chalpci hrali mimoriadne obetavo, hádzali sa do striel. Som hrdý na ich výkon. Bolo dôležité, že hráči mysleli pozitívne aj za nepriaznivého stavu."

Patrik Lamper, útočník SR: "Mal som dva nájazdy, no puk mi v nich nesadol ideálne. Nepremenil som ich. Viem, že aspoň jeden musím premeniť."

Branislav Konrád, brankár SR: "Chlapci zblokovali veľa striel a určite majú z nich menšie zranenia. Nebáli sme sa hrať a strieľať, ani keď sme boli unavení. Tréner nám pred turnajom povedal, že môžeme zdolať hocikoho. Bojovali sme a to bolo dôležité."

Dominik Graňák, obranca SR: "Bolo dôležité, že aj po góle na 0:2 sme všetci zostali sústredení a veľmi nám pomohli aj tréneri. Bol to náš prvý zápas po dlhšej dobe, niektorí nehrali aj dva týždne. Keď sme strelili prvý gól, hrali sme oveľa lepšie."

Oleg Znarok, tréner OŠR: "Prehrali sme, musíme sa s tým vyrovnať. Všetky chyby, ktoré som urobil napravím. Nebudem viniť tím ani niektorých hráčov, pretože to je môj tím"

Iľja Kovaľčuk, útočník OŠR: "Hrali sme zle, ale sme som istý, že všetko zlepšíme. Musíme vyvodiť správne závery. Slovinsko dnes porazilo Ameriku, predpokladali sme, že v našej skupine budú vyrovnané tímy. Každý môže poraziť každého. Slovákom zachytal brankár, v prvej tretine mali len štyri strely. Potom sa však uvoľnili a boli lepší."

Pavel Dacjuk, útočník OŠR: "Keď sme dali dva rýchle góly, zrazu sme začali všetci útočiť a zabudli sme na defenzívu."

Peter Čerešňák, obranca SR, strelec víťazného gólu: "Dostal som výbornú prihrávku od Marcela Haščáka, zavrel som oči, vystrelil a padlo to tam. Tento turnaj môže byť o prekvapeniach, každý na tomto turnaji môže zdolať každého."

Tomáš Surový, útočník, kapitán SR: "Je to veľké tímové víťazstvo, tri body sa počítajú. Sme zaň radi, ale všetko sa len začalo. Je to len prvý zápas a už sa musíme sústrediť na ďalší."

Martin Bakoš, útočník SR, strelec gólu na 2:2: "Je to iba prvý zápas, ale ja som veľmi šťastný za toto víťazstvo, pretože vstup do turnaja je vždy dôležitý. Nad Rusmi sa nevyhráva každý deň a už vôbec nie na olympiáde. Je to krásny pocit. Pred mojím gólom som rozmýšľal nad prihrávkou, ale rýchlo som sa rozhodol hodiť to brankárovi medzi nohy. On asi tiež čakal, že sa bude presúvať, preto tam nechal trochu miesta a našťastie to prešlo."