Main Content

Vladímirovi Vůjtekovi sa nepáči slovenský tím

streda, 14. február 2018 08:50 | Autor: Martin Gregor

Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek | zdroj: © TASR

Slovenských reprezentantov čaká už dnes o 13:10 úvodný zápas na zimnej olympiáde v Pjongčangu. Sily si zmerajú s najväčším favoritom turnaja Ruskom.

Deň pred úvodným buly hokejového turnaja, na ktorom budú chýbať prvýkrát od Lillehammer 1994 hráči z NHL, poskytol rozhovor portálu iSport.cz český kormidelník Vladimír Vůjtek, ktorý má bohaté skúseností so slovenskou reprezentáciou.

Práve Vůjtek doviedol Slovákov k ich poslednej medaile na majstrovstvách sveta, keď v roku družina okolo Zdena Cháru, Miroslava Šatana, Michala Handzuša či Jána Laca vybojovala v roku 2012 striebornú medailu.

Vůjtek priznáva, že už nie je takým odborníkom na slovenský hokej ako v minulosti, no hráči, ktorí boli nominovaní do Pjongčangu, sa mu príliš nepozdávajú.

Na otázku redakcie, ako vníma súčasný slovenský tím bez okolkov odpovedal: ,,Ťažko sa mi to hodnotí na diaľku, ale otvorene musím povedať – ten tím sa mi moc nepáči. Chýbajú mi v ňom hráči Slovana Bratislava, vôbec neviem, prečo tam nie sú. Taktiež mi v ňom chýbajú obaja Hudáčkovci (Libor a Július). Oboch poznám dobre a naozaj nechápem, prečo tam nie sú. Som zvedavý na ich vystúpenie, budem ich sledovať. V každom prípade budem Slovensku priať úspech.”

Vůjtek tiež vymenoval ďalších hráčov, ktorí v Slovenskom tíme chýbajú. ,,Nepoznám dôvody, nikoho som sa na ne nepýtal, ale sám by som si v tíme určite dokázal predstaviť Meszároša, Skalického, Viedenského, možno aj Sersena. To sú hráči, ktorí podľa môjho názoru do tímu patria.”

Bývalý kormidelník Slovákov má obavy aj o výkonnosť našich brankárov, ktoré súvisia najmä s tým, že Ján Laco po prestupe do Sparty Praha toho moc neodchytal. ,,To sa im zvrtlo. Počítali s tým, že Laco bude chytať, je preverený brankár z minulých rokov. Aj ja som čakal, že bude v Sparte chytať a bude tam jednotkou.”

Pravdou je, že ani Konrád sa v poslednej dobe netešil úplne optimálnej forme. ,,Ešte mesiac pred olympiádou to vyzeralo tak, že brankári budú veľkým plusom Slovenska, ale bohužiaľ ani Konrád nebol v Olomouci posledné zápasy takou hviezdou ako predtým.”

Vůjtek dodal, že Slováci jednoducho musia veriť, že sa brankári vrátia v správny čas do formy a budú oporou tímu. V prvom zápase proti ruskému tímu však favorizuje Rusov. ,,Ak by nevyhrali, bolo by to pre mňa veľké prekvapenie. Z môjho pohľadu sú práve Rusi veľkými favoritmi turnaja.”